Ez a csapatunk – Gyene Norbi: dolgozni kell, és jönnek a pontok

gyene_04A nyáron Orosházára igazolt balkezes szélsőjátékosunk pozitív benyomásokról mesél a csapat és a város vonatkozásában is. Úgy véli, bár nem a legjobban indult a szezon, meglehet a középmezőny. Minden sportág felé nyitott, strandkézilabdában bizonyít is évek óta.

Veszprémből igazolt Orosházára a nyáron a 23 esztendős Gyene Norbert, a többszörös ifjúsági- és junior magyar válogatott kézilabdás rövid távú célja, hogy megbízható játékos legyen az NB I-ben, hosszabb távon pedig minél többet szeretne kihozni pályafutásából.

– Veszprémben születtem, így aztán nem is volt kérdés, hogy melyik sportág kerül közel a szívemhez már gyermekkoromban. Édesapámmal sokat jártunk kézilabda-mérkőzésekre, majd általános iskolásként az első adódó alkalommal lementem edzésre. Végigjártam azt a bizonyos ranglétrát a Veszprémnél, nagyon sokat tanultam, fejlődhettem, míg végül sikerült a felnőttcsapatba is bekerülnöm – idézi fel a kezdeteket néhány mondatban Gyene Norbi.

Veszprémiként nem volt kérdés, milyen sportágat választ Norbi (Fotó: Melczer Zsolt - vehir.hu)

Veszprémiként nem volt kérdés, milyen sportágat választ Norbi (Fotó: Melczer Zsolt – vehir.hu)

A további előrelépés érdekében kölcsönjátékosként szerepelt több éven keresztül, a PLER-Budapest és a Balatonfüred voltak az állomások, majd visszakerült Veszprémbe.

– Az elmúlt szezonom nem úgy sikerült, ahogyan elterveztem, így a váltás mellett döntöttem. Ahhoz, hogy még jobb játékos legyek, hogy tovább tudjak haladni a megkezdett úton, az Orosháza nyújtotta a legjobb lehetőséget, így az OFKSE mellett tettem le a voksomat – mondja Norbi, akinek első benyomásai kedvezőek a csapat, a klub és a város vonatkozásában is.

– Bár nem régóta vagyok itt, azt biztosan állíthatom, hogy összetartó, jó közösség van Orosházán. Persze a szezonunk indulhatott volna jobban is, de hozzá kell tenni, hogy a sorsolásunk nem volt túl szerencsés. Hiszek abban, hogy ha dolgozunk tovább, jönnek majd a pontok is – vázolja a terveket, esélyeket, és hozzáteszi ő is, hogy a csapat, a klub célja a szezon végén ismét a középmezőny.

Jobbszélsőnk keményen dolgozik a sikerért (Fotó: Rajki Judit - OrosCafé.hu)

Jobbszélsőnk Orosházán is keményen dolgozik a sikerért (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

A két éves szerződést kötött Norbi keményen dolgozik nap, mint nap azért, hogy meghatározó, jó játékos legyen az élvonalban, és hogy minél tovább jusson sportpályafutása keretében.

– Mivel minden játékos évről évre jobb akar lenni, a magyar bajnokság is erősödött, a feltételek a klubok zöménél adottak a jó eredményekhez. Ezért dolgozunk mi is Buday Dániel irányításával. Bár csak nemrég érkeztem, azt már tapasztaltam, hogy a hazai meccseket szerencsére remek hangulatban játszhatjuk, a közönség szurkolása, biztatása nagyon fontos minden csapatnak, így nekünk is.

A strandkézilabdában is meghatározó játékosnak számító (junior Európa-bajnok és ifjúsági Eb-bronzérmes), nyáron a Világjátékokat is megjárt Gyene Norbi – elmondása szerint – minden sportágat szeret, ha nem is űzni, akkor nézni, követni mindenképp, így ha az edzések mellett jut még szabadideje, marad akkor is a sportnál, ebben a formában.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.