Szünet után jobb volt a Füred

meccsBalatonfüredi KSE — Orosházi FKSE-LINAMAR 30-21 (14-12)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés, Balatonfüred, 600 néző. V.: B. Pech, Vágvölgyi. Balatonfüred: FAZEKAS 1 — Hornyák 3, Kasparek 4, NÉMETH B. 3, DEBRECZENI 3, Szita 4, BÓKA 4. Cs.: Bősz (kapus), TOPIC 4, Karvatski 1, Semenov 2, Gerdán, Déber, Horváth L. 1, Máthé, Varsandán. Vezetőedző: Csoknyai István. Orosháza: SZABÓ L. — Gyene 3 (2), Németh G. 1, Morva, Antal 3, Milas 3, NÉMETH L. 4 Cs.: Herjeczki (kapus), Srsen, Markoski 1, Knezevic, Radojevic 2, FERENCZI 4, Pásztor M., Zalai, Bella. Vezetőedző: Buday Dániel.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 2/2.

A két együttes legutóbb februárban találkozott Orosházán, akkor az OFKSE nagy csatában 24—22-re győzött. Az előző idényben a Balatonfüred 27 ponttal a hatodik, az orosháziak 24 ponttal a hetedik helyen végeztek. A nyáron azonban alaposan megerősödtek a fürediek, az első négy fordulóban százszázalékos teljesítményt nyújtottak, többek között legyőzték a tavalyi bronzérmes Tatabányát és a Csurgót. A vendégeknél hiányzott a sérüléssel bajlódó Stranigg János és Mihály Zsolt, míg a hazaiaknál a pályafutását Békéscsabán kezdő, válogatott átlövő, Zdolik Bence valamint Kemény László. A keddi tévés mérkőzés esélyese a balatonfüredi együttes volt.

Milas lőtte az első gólt, majd fordítottak a hazaiak. Felváltva estek a gólok, a vendégek jól tartották magukat, igaz többször is átadási hibát vétettek, amiből könnyű gólokat szerzett a füredi csapat. A 15. percben Buday Dániel időt kért, majd több cserejátékosát is pályára küldte. A 18. percben Szabó Levente háttal a támadónak állva, úgy hárította Topic lövését, hogy a labda a hálóőr hátáról pattant a mezőnybe. A 22. percben Csoknyai István hívta magához tanítványait, és látta el tanácsokkal a házigazdákat. A félidő hajrájában négy góllal elmentek a hazaiak, de az orosháziak nem adták fel és szépítettek.

Az első félidő nagy csatát hozott (Fotó: Penovácz Károly - VEOL.hu)

Az első félidő nagy csatát hozott (Fotó: Penovác Károly – VEOL.hu)

Fordulás után a vendégek az öltözőben maradtak, a hazaiak sorra lőtték a gólokat. Az orosháziak csak a 39. percben, a csereként beállt Ferenczi révén szerezték első találatukat a második félidőben. Buday Dániel időt kért, és próbálta rendezni a sorokat. A házigazdák több gólt lőttek gyors indítások után, illetve amikor üres volt a vendég kapu. A rutinos, negyven év fölötti hálóőr Fazekas Nándor is betalált a hálóba. Sokat hibáztak támadásban az orosháziak, és átadásaik sem voltak pontosak. Ferenczi dicsérhető a második félidőben, aki négy alkalommal vette be a fürediek kapuját. Az 50. percben ismét időt kért Buday Dániel. A hajrában tartotta előnyét a Balatonfüred, és teljesen megérdemelten nyerte a végig küzdelmes találkozót.

Csoknyai István: — Az első félidőben az Orosháza bizonyította, hogy jó csapat. Szünet után már könnyebb dolgunk volt, a fiúk betartották a taktikai utasításokat, és biztosan győztek.

Buday Dániel: — Harcos mérkőzés volt, amelyen az első félidőben is sok technikai hibát vétettünk. Szünet után sajnos elfogytunk, sok könnyű gólt kaptunk. Megyünk tovább a megkezdett úton, és azért dolgozunk, hogy a hozzánk hasonló játékerőt képviselő csapatok ellen pontokat szerezzünk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.