Ez a csapatunk – Pásztor Máté szerint most a legjobb a csapat

paszti_sm_17A negyedik szezonját felnőttcsapatunkkal töltő szélsőjátékosunk szerint kemény bajnokság és küzdelmes meccsek várnak rájuk a következő időszakban, de bízik abban, meglesz ismét a középmezőny, a hetedik hely. Közben készül a BL-re, a strandkézilabda területén.

Az Orosházáról indult, majd 2007-től a veszprémi korosztályos csapatokat is megjárt Pásztor Máté két évre hosszabbított tavasszal, azt mondja, nem gondolkodott sokáig, szeret a klubnál, szeret a városban. Nem meglepő, hiszen már a negyedik szezonját indította el újra orosházi színekben, immár a felnőttcsapat tagjaként, és nem csak a kézilabda, a strandkézilabda területén is erősítve a klubot.

rr

Jobbszélsőnk kemény bajnoki szezonra számít (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

– Szerintem nagyon kemény, hajszos évünk lesz. Minden csapat erősödött, apróságokon múlik szinte valamennyi mérkőzés az élvonalban. Éppen ezért fejben is nagyon ott kell lenni, főleg a végjátékban. A tavalyi hetedik hely alá idén sem szeretnénk menni, a csapatot látva úgy vélem, ez meglehet, bár nagyon nehéz feladat áll előttünk a következő hónapokban – vázolja a szezonbeli terveket.

Veszprémhez vezethető vissza a strandkézilabda szeretete is, ebben a sportágban már második éve, hogy immár az orosházi klub színeiben sikert sikerre halmoznak. Október sem telik el e nélkül, komoly megmérettetés vár rájuk.

– 14 éves voltam, amikor a strandkézilabdát elkezdtem Veszprémben, majd jöttek az egyre komolyabb célok, egyre nagyobb bajnokságokkal. Nagyon szeretem ezt a sportágat is, bár az igaz, hogy kitölti az egész nyaramat. Amíg a többiek pihennek, mi készülünk, mérkőzéseket játsszunk, októberben is a kéthetes válogatott szünet alatt mi megyünk a Bajnokok Ligájára. Egy újabb mozgalmas időszak jön, de nem bánom, erőnlétileg nagyon sokat ad a strandkézilabda, és kamatoztathatom a kézilabdapályán is.

aaa

Máté strandkézilabdában is komoly célokért küzd (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Az október-novemberről úgy is beszél Máté, mint arról az időszakról, amikor élet-halál meccseket kell majd megvívniuk a magyar bajnokságban. És ha már vívódás, azt mondja, a legnagyobb szerencséjük, hogy vezetőedzőjükkel, illetve a csapattársakkal meg tudják beszélni a dolgokat, legyen szó pozitív vagy negatív töltetűről. Ő is megerősíti, hogy az összetartó társaság az alapja annak, hogy jó eredményeket érjenek el a bajnokság végére.

Fiatalos lendülettel megy akkor is, ha nem a pályán van, bár leszögezi, alig van szabadideje. Ha mégis jut idő kikapcsolódásra, barátaival, családjával tölti ezt az időt.

– Szeretem a csapatot, a közeget, a várost. Örülök, hogy van lehetőségem továbbfejlődni, a tapasztaltabb játékosoktól és vezetőedzőnktől tanulni. Szerintem mindig fejlesztened kell magad, akkor juthatsz előre – zárja Máté, aki bízik abban, minél tovább jut az életben.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.