Még a hajrában is volt esély

egerEger SBS Eszterházy-Orosházi FKSE- Linamar 27-25 (12-10)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Eger, 700 néző. V.: Andorka, Hucker. Eger: STOCHL – Lezák 3, Dobó 4, AFLITULIN 6 (1), PETRO 5, Takács B. 1, ANTL 8. Cs.: Kiss G., Szepesi, Bajorhegyi, Füzi. Vezetőedző: Tóth Edmond. Orosháza: Szabó L. – ANTAL 5, Ferenczi 2, Srsen, Markoski 1, Z. RADOJEVIC 7, Németh L. 3. Cs.: Herjeczki (kapus), Knezevic 3, Gyene 1 (1), Morva, Németh G. 2, Pásztor M. 1. Vezetőedző: Buday Dániel.
Kiállítások: 1/1, ill. 2/1. perc. Hétméteresek: 4, ill. 4 perc..

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat elsősorban a védekezésre összpontosított, emiatt kevés gól esett. Az orosháziak átvették a vezetést, ám sokáig nem örülhettek, hiszen a később is jól játszó Aflitulin és Dobó góljaival visszavette a vezetést az Eger. Beindultak a hazaiak és 10-7-es előnyüknél Buday Dániel kénytelen volt időt kérni. Egy gólra felzárkóztak a zöld-sárga mezes vendégek, de sorozatban ellőtték a labdákat, a széleken sem igazán ment a játék, így a hevesiek tartották nem túl nagy előnyüket.

(Fotó: Lénárt Márton)

Antl nyolc góllal csapata leggólerősebb játékosa volt (Fotó: Lénárt Márton)

Petro duplájával a 32. percben már négy góllal vezetett az Eger, ráadásul az általában biztos kezű Knezevic büntetőt hibázott, úgy tűnt, hogy a mérkőzésnek már ebben a szakaszában eldőlhetnek a kulcskérdések. Nem így történt, mert Németh Gábor egy, és Antal Szabolcs két találatával felzárkózott mínusz egyre az orosházi legénység. Nagyot küzdöttek a látogatók, s ennek betudhatóan meg is maradt az esélyük a pontszerzésre, ám támadásban rendre becsúszott egy-egy bosszantó hiba, amit természetesen a több jobb egyéni teljesítményt felmutató egriek kíméletlenül kihasználtak. Míg az egrieknél a veterán, negyvenkettedik évében járó Richard Stochl révén több bravúros megmozdulást is feljegyezhettünk, addig a vendégoldalon ritkán láthattunk hasonlókat.

Az orosháziakat mégsem lehet elmarasztalni, hiszen sérültjeiket, Ivan Milast és Stranigg Jánost nélkülözve is végig partiban maradtak a hazai pályán a mérkőzést mindenáron megnyerni igyekvő „Dobó-katonák” ellen.

Buday Dániel: – Nagy csata volt, amire számítottunk. Sajnos a döntő pillanatokban rossz döntéseket hoztunk és technikai hibákat vétettünk.

 

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.