Győzelem a 28-szoros bajnok ellen

petroliersNégy csapat részvételével kezdődött meg kedden Balmazújvárosban az 5. Kőnig Kupa nemzetközi férfi torna, melyen a hazaiak mellett a hétvégi Üveg-Világ Kupa ezüstérmese, az Orosházi FKSE-LINAMAR, az algériai GPS Pétroliers és a Nyíregyházi SN Kft. lépett pályára.

Buday Dániel együttese az 28-szoros bajnok észak-afrikaiak ellen kezdte a tornát és harcos, kemény csata végén, az utolsó percben Radojevic és Gyene találataival 25-26-ról fordítva, minimális különbségű sikert könyvelhetett el.

Orosházi FKSE-LINAMAR – GPS Pétroliers (algériai) 27-26 (13-14)

Kőnig Kupa férfi kézilabda-mérkőzés, Balmazújváros. Vezette: Rontó, Szanyi. Orosháza: Herjeczki – Gyene 9 (2), Ferenczi 2, Morva Z. 1, Döme 5, Radojevic 1, John 1. Cs.: Szabó L. (kapus), Németh G. 1, Knezevic 5 (1), Pásztor M., Zalai 2, Mihály, Bella, Antal, Zvolenszki. Vezetőedző: Buday Dániel. A Pétroliers legjobb góllövője: Berkous 11.
Kiállítások: 4, ill 12 perc. Hétméteresek: 4/3, ill 1/1.

Buday Dániel: – Rengeteg a sérültünk, így próbáltuk meg felvenni a versenyt a nem éppen az európai kézilabda kultúrát képviselő ellenfelünkkel, amely ütött, csípett, rúgott. Végig küzdöttünk, és ez hozta meg az egygólos győzelmet. A csapat jól együtt volt, ezért dicséret illeti a fiúkat.

Az Orosháza szerdán 18:00 órakor játszik majd döntőt a házigazda Balmazújváros együttesével, mely a másik találkozón 25-21-re legyőzte a Nyíregyháza csapatát..

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.