Javul a játék, de még vannak hibák

ball12Buday Dániel együttesének játéka javuló tendenciát mutat, ám mint azt a vezetőedző is megjegyezte, a csapat messze van még az elvárható csúcsformájától.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Ceglédi KKSE 27-27 (15-13)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 100 néző. V.: Nagy, Túróczi. Orosháza: Herjeczki – Pásztor M. 2, Ferenczi 3, Markoski 2, Milas 1, Stranigg 4, Zalai 1. Cs.: Szabó L. (kapus), Gyene 1, Németh G. 2, Morva 1, Antal 3, John 1, Radojevic 1, Knezevic 5 (3), Mihály. Vezetőedző: Buday Dániel. A Cegléd legjobb dobói: Elezovic 6, Megyeri 5.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 7/1.

Az orosházi együttesből hiányzott a sérült Domagoj Srsen és Németh László, a fiatalok közül ezúttal Zalai Csanád és Mihály Zsolt kapott lehetőséget Buday edzőtől.

A hazai együttes kezdte lendületesebben a találkozót, szemmel láthatóan javult a csapat helyzetkihasználása is, ami a korábbi edzőmeccseken még gondot jelentett. A 10. percben már 6-2-re vezetett az Orosháza, a kapuban pedig Herjeczki parádézott, négy büntetőt is ártalmatlanított az első játékrészben. Hiába rendezte sorait a Cegléd, továbbra is az OFKSE játéka dominált, bár hibákat is vétettek Milasék, melyekből könnyű gólokat szereztek a vendégek.

Herjeczki védései biztos hátteret nyújtottak

Herjeczki védései biztos hátteret nyújtottak a csapatnak

Szünet után huszáros hajrával indított a hazai gárda, a 38. percben már hatgólos előnyt mutatott az eredményjelző (20-14). Pár perccel később Németh Gábornak sérülés miatt el kellett hagynia a játékteret, és a ceglédiek is zárkózni kezdtek. Minden orosházi találatra két vendég válasz érkezett, így az 50. percben már csak 23-22-re vezettek Knezevicék. A végjátékban vérszemet kaptak Nagy Károly edző tanítványai, egyenlítettek, majd két perccel a vége előtt a vezetést is megszerezték (26-27), ám Ferenczi góljának köszönhetően végül döntetlen eredmény született.

Buday Dániel: – Javul a játékunk, de még messze vagyunk a csúcsformától, sok taktikai hibát vétünk, amit nem szabadna. Hasznosak ezek a mérkőzések, lépésről lépésre haladunk, van még időnk csiszolni a játékot, de most már azért többet kell nyújtanunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.