Jól haladnak, de sok még a munka

ball_51U14-es és serdülő csapataink a közelmúltban megkezdték a felkészülést, tegnap pedig már edzőmérkőzést is játszottak. A két csapat edzőjét kértük meg egy rövid helyzetelemzésre.

A Békés hasonló korú együtteseivel játszottak csütörtökön délután felkészülési találkozót az orosházi fiatalok, az eredményt nem jegyezték, a lényeg ez alkalommal a gyakorlás volt. Az U14-es fiúk trénerét, Kovács Attilát, valamint a serdülők edzőjét, Héjja Ádámot megkértük, hogy tájékoztassanak bennünket a felkészülés állásáról, majd néhány szóban értékeljék az edzőmeccsen látottakat.

Héjja Ádám edző magyaráz tanítványainak (Fotó: Zsedényi Péter - OFKSE.hu)

Héjja Ádám edző magyaráz tanítványainak az edzőmeccs szünetében (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Kovács Attila: – Július 31-én kezdtünk edzeni a srácokkal. Idén ebben a korosztályban rengeteg gyerek kézilabdázik majd, 32 játékosunk van, ami nagy kihívás elé állít minket. Eddig nem pont úgy zajlott a felkészülési időszakunk, ahogyan azt elképzeltem, mert a sok családi program, nyaralás miatt foghíjasan dolgoztunk az első két héten. A jelenlévők nagyon szépen edzenek. Reggel futás és erősítés, délután labdás termi edzések vannak. A keret egyik része már felkészülési meccset is játszott a Békéssel. Voltak ügyes dolgaink, de még rengeteg a javítani való hiba.

Héjja Ádám: – A fiúk lassan három hete kezdték el a felkészülést. Az első két hétben legfőképp az erősítésen és a futáson volt a hangsúly, az elmút napokban pedig elkezdtük labdás edzéseket is. A mai edzőmérkőzés volt az első a felkészülés folyamán, de minden hétre be van ütemezve a fiúknak egy-egy edzőmérkőzés, valamint egy rangos tornán is szerepelni fogunk szeptember első napjaiban Gyöngyösön. A mérkőzésen elégedett voltam a fiúk teljesítményével. Amit kértem tőlük azt maradéktalanul elvégezték. A munkát folytatjuk tovább, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák az első osztályú serdülő bajnokságban.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.