Világjátékok: negyedik a strandkézilabda-válogatott

Wroclaw_2017Az orosházi kézilabdázókkal fémjelzett magyar férfi strandkézilabda-válogatott Wroclawban lecsúszott a dobogóról, a fiúk a negyedik helyen végeztek.

Július 20-án kezdődött és 30-án ér véget a lengyelországi Wroclawban a nem olimpiai sportágak legnagyobb világversenye, a Világjátékok. Az OFKSE-LINAMAR két kézilabdásával, John Andrással és Gyene Norberttel megerősített strandkézilabda-válogatott első mérkőzésén 2-0-ra legyőzte a lengyeleket, majd szintén 2-0-ra Egyiptomot. Ezután a csoportkör harmadik mérkőzésén Horvátország ellen is diadalmaskodtak John Andrásék 2-1 arányban.

Negyedik helyen végzett Wroclawban a strandkézilabda-válogatott (Fotó: Csomós Angéla/Facebook)

Negyedik helyen végzett Wroclawban a strandkézilabda-válogatott (Fotó: Csomós Angéla)

– Végig éreztük, hogy sikerülhet, és bízom benne, hogy a dél-amerikaiak ellen sem lesz másképp. Most csak a következő meccsre koncentrálunk, de innentől nincs könnyű mérkőzés – mondta John András, aki tagja volt a 2009-ben ezüstérmet szerző strandkézilabda-válogatottnak.

A negyeddöntőben a mieink 2-0-ra verték Uruguay együttesét, majd az elődöntőben 2-0-ra kikaptak Brazíliától, így a harmadik helyért Katarral mérkőztünk.

A bronzmérkőzésen:
Magyarország – Katar 1-2

A játékosok elmondása szerint nagyon bíztak az éremszerzésben, ami sajnos nem sikerült. Véleményünk szerint  a negyedik hely is sikeresnek mondható.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.