Pihenőn a csapat – július 20-án indul a munka

buday_edzo_01A múlt szerdai, jó hangulatú évzárót követően megkezdődött a tevékeny nyári pihenés időszaka élvonalbeli felnőttcsapatunk számára. A felkészülés a következő, várhatóan ismét kemény szezonra július közepén kezdődik, komoly célkitűzésekkel.

Mozgalmas szezont zárt NB I-es felnőtt férfi kézilabdacsapatunk. Erről és a keretben történt változásokról már hírt adtunk, most annak jártunk utána, mi vár a fiúkra a következő hetekben, és milyen lesz a felkészülés időszaka. Buday Dániel vezetőedzőtől megtudtuk, hogy július 20-áig tart a nyári szünet, természetesen az egyéni edzésmunka mellett, hiszen a formát szinten kell tartani minden játékosnál.

– A felkészülés elején (2-3 hét) az alapozáson lesz a hangsúly, az erősítés kapja a főszerepet, majd a technikai, taktikai elemek is bekerülnek a programba. A 7-8 hetesre tervezett munkánkba az edzések mellett felkészülési találkozókat is beiktatunk, mintegy 10 meccs körvonalazódik, köztük a hazai rendezésű, évről évre komoly csatákat hozó Üveg-Világ Kupát. A feladat – ahogyan eddig sem – most sem lesz egyszerű, hiszen erős riválisokkal kell felvennünk majd a versenyt egy egyre kiszámíthatatlanabb bajnokságban. A hazai meccsek szinte kötelező jellegűek lesznek, az idegenben szerzett pontok jelentősége pedig felértékelődik – emeli ki vezetőedzőnk, hozzátéve, a felkészülés időszakában is számít arra a szakmai stábra, mely a munkát segíti a klub által maximálisan biztosított feltételekkel.

A vezetőedzői poszt átvétele után Buday Dániel azt mondta, kis lépésekkel, egyik feladatot a másik után véve haladhatnak előre. Ez így is történt, az előkelő hetedik helyet eredményezve. A következő szezonnak már nagyobb léptekkel vág neki a kissé átalakuló kerettel felnőttcsapatunk július 20-ától.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.