Fordulat a második félidőben

ball12Orosházi FKSE-LINAMAR — SBS Eger-Eszterházy 25-28 (14-12)

Férfi kézilabda Liga Kupa elődöntő mérkőzés, 2. találkozó. Orosháza, 350 néző. V.: Bíró, Kiss O. Orosháza: Miklós — Komporály 4, Németh G. 2, Markoski 1, Knezevic 6 (2), Milas 2, John. Cs.: Herjeczki, Szabó L. (kapusok), Pásztor M. 2, Morva Z., Tárkányi 4, Z. Radojevic, Srsen, Ferenczi 2, Antal 2. Edző: Buday Dániel. Eger: Stochl — Aflitulin 5, I. Radojevic 5, Bajorhegyi, Kiss G., Dobó 3, Antl 7 (1). Cs.: Repóth (kapus), Rezák, Vancsics 1, Kocsis Cs. 2, Takács B. 2, Sadovyi 1, Füzi. Edző: Tóth Edmond. 
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/2. ill. 1/1.

Mínusz hétről jött vissza az Orosháza az Eger elleni Liga Kupa elődöntő első mérkőzésén, és végül egygólos vereséggel távozott. Buday Dániel az idény legnehezebb mérkőzésének titulálta a csütörtök esti orosházi visszavágót. Hogy mennyire lett igaza?

Nos, a mérkőzés első negyede nem igazolta a várakozásait, hiszen remekül kezdett a zöld-sárga mezes együttes: a 7. percben Komporály már a harmadik találatánál tartott, együttese pedig 5-2-re vezetett. A túloldalon Aflitulin jeleskedett, de azért az orosházi védőfal jól tette a dolgát és a kapuban Miklós Gergő is sok lövést hatástalanított. A 12. percben 8-4-es állásnál Tóth Edmond, a vendégek trénere időt kért, ami hozott némi eredményt, hiszen a csapata szépen lassan megkezdte a felzárkózást. Az orosházi helyzetek többsége kimaradt és a 29. percben már az egyenlítés küszöbére ért a hevesi társulat. Az első félidő végül kétgólos hazai vezetésnél ért véget, ami egyelőre még az Orosháza döntőbe jutását jelentette.

(Fotó: Tóth Emese)

Komporály góljaival még az Orosházánál volt az előny (Fotó: Tóth Emese)

A második felvonás nagy izgalmakat ígért, hiszen mindkét csapat szeretett volna bekerülni a vadonatúj sorozat fináléjába. Az egrieknél az addig még gól nélküli Dobó három találatot is szerzett és ezzel csapata megfordította az állást. Az Orosháza sok hibával játszott, s Pásztor révén hiába szerezte még vissza a vezetést, az egriek kihasználták a hazaiak rontásait. Az 58. percben egyszer még visszajött mínusz egyre az OFKSE, de a továbbjutás már elúszott.

Buday Dániel: — A csapat még nincs megérve az ilyen szintű összecsapásokra. A kulcsjátékosok gyenge teljesítményt nyújtottak, sok hibával játszott a csapat, megérdemelten jutott döntőbe az Eger.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.