Tóth Edmond kiélezett küzdelemre számít

tothedmond_2017Egygólos előny birtokában érkezik a Viharsarokba az egri gárda, amely a két csapat első mérkőzésén 26-25-re nyert Buday Dániel tanítványai ellen. A hevesi klub honlapján Tóth Edmond, az Eger mestere nyilatkozott.

– Kiélezett küzdelemre számítok, amelyben a napi forma eldöntheti a párharcot – fogalmazott Tóth Edmond, az egriek vezetőedzője. – Szeretnénk végig tartani a lépést a hazaiakkal, nagy valószínűséggel a végjátékában dől majd el a továbbjutás. Kellően felkészültünk, a játékosaim motiváltak.

Az Eger csapatából Andrej Petro eltiltás, míg Szabó Péter és Menyhárt Máté sérülés miatt hiányzik az összecsapásról. A szlovák válogatott beálló a januári, Komló elleni Liga Kupa-mérkőzésen egy szerencsétlen ütközést követően eltörte az ellenfél egyik átlövője, Kékesi Szabolcs orrát. Az esetet követően a baranyai klub szándékosságot feltételezve az MKSZ Fegyelmi Bizottságához fordult, amely a videofelvételek alapján jogosnak ítélte a komlóiak beadványát, s emiatt a Liga Kupa hátralévő mérkőzéseiről eltiltotta Petrót, továbbá 300 ezer forint büntetést is kiszabott.

A csapatkapitány, Szabó Péter, comizomhúzódás miatt nem szerepelhet. A balátlövővel előreláthatólag a B.Braun Gyöngyös elleni hazai bajnoki mérkőzésen már számolhat a szakvezetés. Nem úgy a csuklótörés után lábadozó Menyhárt Mátéval, akit már csak az új idényben láthatunk a pályán.

Fernando Skrebsky Dutra és az Eger SBS Eszterházy útjai azonban végleg különváltak. A brazil származású kézilabdázó tavaly nyáron érkezett a hevesi megyeszékhelyre, ahol ősszel tizennégy bajnoki találkozón viselte az egriek mezét, s ezeken összesen huszonhét gólt szerzett. Dutra közös megegyezéssel bontott szerződést a klubbal. Az irányító játékos a Magyar Kézilabda Szövetség egyre szigorodó légiós korlátjának áldozatává vált, emellett Inal Aflitulin érkezésével és Takács Bence mielőbbi csatasorba állásával vélhetően méginkább háttérbe szorulna.

Sike Károly

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.