Érezték az szélsők a váci kaput

vac07_smOrosházi FKSE-LINAMAR — Váci KSE 29-24 (14-10)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Bacs, Bóna. Orosháza: Herjeczki — Pásztor M. 3, Ferenczi, MORVA 3, Antal 1, KNEZEVIC 5 (3), Tárkányi 3. Cs.: SZABÓ L. (kapus), Srsen 1, Markoski 1, NÉMETH G. 5, Z. Radojevic 2, John 1, KOMPORÁLY 4, Oláh. Vezetőedző: Buday Dániel. Vác: Vitáris — VASIC 7, STANOJEVIC 6 (2), Topic 1, KOLLER 5, Pavlovics 2, Popovic 1. Cs.: Drissi (kapus), Tyiskov 1, Ménfői, Lendvay 1, Császár. Vezetőedző: Gúnya Péter.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2.

Az Orosháza a 10., a Vác a 11. helyet foglalta el a tabellán, egy pont választotta el a szombati játszópartnereket egymástól. Külön nem kell ecsetelni, hogy mennyire fontos volt ez a mérkőzés a feleknek.

Kezdés előtt... (Fotó: Zsedényi Péter - OFKSE.hu)

Kezdés előtt… (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Két gyors Pásztor-góllal kezdett az Orosháza, amely vezetett 3—1-re is, ám a váciak is hamar megtalálták a hazai védelem gyenge pontjait. Visszább vettek a csapatok, már ami a góltermelést illeti, sokat rontottak a váciak az orosházi kapu előtt, ám Ferencziék nem tudták kellőképpen kihasználni a lehetőségeket. Buday Dániel több változtatást is eszközölt a védelemben, és a kapuban is (Herjeczkit Szabó Levente váltotta), amivel az masszívabbá vált. A 19. percben az egykoron Orosházán is megforduló váci edző, Gúnya Péter háromgólos hazai vezetésnél időt kért.

A zöld-sárgák növelhették volna előnyüket, de rövid időn belül a harmadik labdájukat szórták el. A 38 éves Szabó Levente jelenléte ugyanakkor kifejezetten jót tett a csapatnak, aki több remek védéssel vétette észre magát.

A hajrához közeledve Buday Dániel is próbált tanácsot adni fiainak, hogy még pontosabban tegyék a dolgukat. A szélsőkre mindenesetre nem lehetett panasz, a három pályára lépő hat gólt hozott össze. A szünet előtti percekben végre kezdett kijönni a valós különbség a két csapat között, a váciak négy, majd ötgólos mínuszba kerültek. Pavlovic majd tíz perces váci gólszünetet tört meg, szépítve valamelyest az eredményen.

Az orosházi fiúk magabiztosan hozták a meccset (Fotó: Rajki Judit - OrosCafé.hu)

Az orosházi fiúk magabiztosan hozták a meccset (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

Mintha az öltözőben feledkezett volna az OFKSE, a Lendvayval frissítő vendégek a 2. félidő legelején nagyon gyorsan felzárkóztak két gólra. Nem sokkal ezután azonban visszaállt a régi rend, Gúnya Péter időkéréssel próbálta rendezni a sorokat. Buday edző jól forgatta a csapatát, mindenkinek lehetőséget adott és mindenki hasznosan játszott. Különösen a szélsők teljesítettek jól, a gólok majd felét ők szerezték, igaz ehhez kellett a jó kiszolgálás is. Apró lépésekkel haladt előre az Orosháza, a félidő derekán már hat volt közte.

A folytatásban sokáig nem tudott komolyabban felzárkózni a Vác, Németh Gábor váratlan húzásai után magabiztos vezetéssel kezdte meg a hajrát az Orosháza. Kisebb hullámvölgy a végén, de még maradt az előnyből, így az Orosháza végig vezetve megérdemelten jutott a két bajnoki ponthoz.

Buday Dániel: — Végre itthon játszottunk, látszódott a fiúkon a fizikai és a mentális fáradtság, és hiányzott a siker. Nem játszottunk jól, de értékes két pontot szereztünk.

Gúnya Péter: — Elismerésem az Orosházának! Ennyi kihagyott helyzettel nem lehet mérkőzést nyerni.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.