NB I ifi: szép eredmény

vp_ifi_smBár az orosházi ifjúsági együttes vereséget szenvedett a bajnokság élmezőnyéhez tartozó Veszprém, otthonában, a fiúk fegyelmezett játékot és jó teljesítményt nyújtottak.

Telekom Veszprém – Orosházi FKSE-LINAMAR 34-30 (18-11)

NB I-es ifjúsági bajnoki férfi kézilabda-mérkőzés, Veszprém, 40 néző. Vezette: Antal, Renner. Orosháza: Majdán, Varga (kapusok), Andrikó 4, Curpás 2, Kiss Axel 4, Blaskó 5, Zvolenszki 8, Németh, Wágner L. 2, Csányi R. 3, Deák 1, Kiss Alex 1, Kollár, Kristofóri. Edző: Bárány Zsolt.
Kiállítások: 12, ill. 2 perc. Hétméteresek: 7/6, ill. 10/6.

Káprázatos felső sarkos Andrikó-bombával indult a találkozó, de a hazaiak hamar magukhoz ragadták az irányítást. Az Orosháza ennek ellenére tartotta a lépést ellenfelével (12. p.: 6-5), de a folytatásban számos olyan hibát vétettek a zöld-sárgák, amiket nem hagytak megtorlatlanul a veszprémi fiatalok. A 24. percben már 13-7-re vezettek a vendéglátók, amit a félidőre még eggyel megtoldottak, így 7 gólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

Curpás jóvoltából hálóban a 28. orosházi gól (Fotó: Zsedényi Péter - OFKSE.hu)

Curpás jóvoltából hálóban a 28. orosházi gól (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második játékrész elején egy 4-1-es orosházi periódussal ismét elérhető közelségbe került a Veszprém (35. p.: 19-15), nagy csatát vívtak a csapatok, Zvolenszkiék tapadtak ellenfelükre és cseppet sem játszottak alárendelt szerepet a félidőben (47.p.: 26-23). A játék képében benne volt egy szorosabb eredmény elérése is, de a találkozó során kihagyott büntetők és gólhelyzetek sajnos megbosszulták magukat, így a hazaiak örülhettek a végén.

Bárány Zsolt: – Egy olyan mérkőzésen vagyunk túl, ahol papírforma szerint nem mi voltunk az esélyesek. Ezzel ellentétben azonban egy olyan mérkőzést tudtunk produkálni, ahol a csapat teljes mellszélességgel felvette a küzdelmet a veszprémi alakulattal szemben és nagyon tisztességesen helytállt. Úgy gondolom, hogy ez a négygólos vereség ez egy szép eredmény, bár kis hiányérzet azért van bennem, mert négy darab hétméteresünk is kimaradt. Lehetett volna más is, de ennek ellenére a csapat tartása, fegyelmezett játéka mindenképpen előremutat a jövőre nézve, úgyhogy gratulálok!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.