Csak pillanatai voltak az Orosházának

170221_OFKSE_Pick_Szeged_RJ_006Orosházi FKSE-LINAMAR — MOL-Pick Szeged 24-37 (12-21)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Horváth, Marton. Orosháza: Szabó L. — KOMPORÁLY 5, Németh G., Srsen, Milas 2, MARKOSKI 5, Tárkányi 1. Cs.: Miklós, Herjeczki (kapusok), Morva Z. 1, Radojevic 3, Antal 3, Ferenczi 2, John 1, Oláh, Bella 1. Vezetőedző: Buday Dániel. Szeged: Sierra — SOSTARIC 5 (1), BALOGH ZS. 8 (4), Skube 1 (1), Bánhidi 2, BODÓ 6, Källmann 1. Cs.: Nagy M. (kapus), Goncalves, Gaber 2, Rodríguez 1, Blazevic 2, OBRANOVIC 4, Sunajko 3, Buntic 2, Zubai. Vezetőedző: Carlos Pastor.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 7/6.

Mindkét csapat egy vesztes találkozó után várta a keddi összecsapást, az NB I-ben még veretlen szegediek a Bajnokok Ligájában a Skopjétól, az orosháziak a Liga Kupában a Ceglédtől kaptak ki. Már csaknem egy órával a kezdés előtt megtelt az Eötvös téri sportcsarnok, de ez nem meglepő, hiszen így van ez minden egyes szegedi, vagy veszprémi vendégjáték során.

A hazai keretben helyet kapott a hétfőn bemutatott, korábban Veszprémben is megforduló, az utóbbi években strandkézilabdázóként jeleskedő 26 esztendős John András is. Németh Lászlónak elszakadt a vádlija, Marko Knezevicet pedig vírus döntötte le a lábáról, de Pásztor Máté is a kimaradók között szerepelt.

aaa

Telt ház előtt léptek pályára a csapatok (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Könnyű gólokkal szerzett magabiztos vezetést a Szeged. Orosházi részről hiányzott a bátorság, a keménység, olykor tanácstalanul néztek egymásra a játékosok, 6 perc elteltével Buday Dániel le is rakta a zsűriasztalra a zöld T-betűs táblácskát. Két látványos szélsőtalálattal pezsdítette meg a játékot az Orosháza, de a védelem igazi átjáróház volt, a Tisza-partiak kedvükre dobálhatták a gólokat.

A félidő felénél kis közjáték: Carlos Pastor, a vendégek edzője szerint egy gólt nem jelzett az eredményben a zsűri, amit hosszas gondolkodás után jóváírtak csapata számára. A szegediek sorozatban dobhatták a heteseket, melyeket Balogh Zsolt rendre értékesített is, ám az Orosháza így is tartani tudta a lépést nagyhírű vendégével. Pastor húsz perc után már szinte a teljes első sorát kicserélte, az állandóságot Sierra, és a két gólgyáros, Balogh, illetve Bodó képviselte.

A zöld-sárga mezes OFKSE 24 góllal lepte meg a világ egyik legjobb védelmével rendelkező Pick Szeged gárdáját (Fotó: Rajki Judit - OrosCafé.hu)

A zöld-sárga mezes OFKSE 24 gólt szerzett a MOL-Pick Szeged gárdája ellen (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

Hazai oldalon rengeteg volt a technikai hiba, az eladott labda, így tovább hizlalhatott előnyén a Szeged. A zöld-sárgák szinte semmi ellenállást nem fejtettek ki, megkönnyítve a látogatók dolgát.

Nem vált élvezetesebbé a hazaiak játéka a második felvonásban sem, ami elég egy Balatonfüred ellen, az kevés a Szeged ellen és nagyon hiányoztak az átlövésgólok.

Le kell írni, ezen a napon nagyon más dimenzióban mozgott a két együttes. A félidő közepéhez közeledve némiképp kiegyenlítetté vált a játék, és akadtak olyan pillanatok — egy-egy indításgól, vagy Herjeczki-védés — is a hazai oldalon, amiért járt a taps. A Szeged őrizte nyolc-tíz gólos előnyét, ám Pastor edző az időkérésnél így is meglehetősen feszülten utasította játékosait.

A hajrára még rátett egy lapáttal a Szeged, amely ilyen különbséggel is megérdemelten győzött a nagyon akaró, de sokször görcsös Orosháza ellen.

Buday Dániel: — Egy ilyen mérkőzésen mindenki jól szeretne játszani, ám a túlzott akarat néha görcsösségbe ment át. Mindkét csapat más célokért, küzd, jobb volt a Szeged.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.