Liga Kupa: bizonyítottak a fiatalok

uj_nCeglédi KKSE — Orosházi FKSE-LINAMAR 31-28 (12-15)

Liga Kupa férfi kézilabda-mérkőzés, Cegléd, 300 néző. V.: Baranyai N., Baranyai Zs. Cegléd: Pallag — Radovic 2 (1), Perisic 2, GRBOVIC 6, dr. Bíró 2, BORSOS 4, Lászlai 2. Cs.: Bősz, MOJSILOV (kapusok), Szabó B., Sajin 1, ANDELIC 5, Tóth N., HÓDI 5, Megyeri 2. Dávid. Vezetőedző: Nagy Károly. Orosháza: Miklós — Komporály 4 (2), Oláh T. 3, MORVA 5, Srsen, Antal 1, Tárkányi 1. Cs.: Ferenczi, Sándor 2, Döme 1, BELLA 4, Zalai 3, Németh G. 1, Zvolenszki 2 (1). Vezetőedző: Buday Dániel.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 5/3.

Az Orosháza nélkülözte légiósai nagy részét (Milas, Radojevic, Markoski, Knezevic) és a fiatalokat küldte csatába. Két saját nevelésű újonc játékos — Sándor Balázs és Zalai Csanád — is a Cegléd elleni mérkőzésen esett át a tűzkeresztségen.

Kényelmes tempóban kezdtek a csapatok, a tétnélküliség rányomta bélyegét mindkét gárda játékára, de hazaiak startoltak jobban, és a 12. percben már 7-2-re vezettek. A vendégek fokozatosan feljöttek, és a 24. percben a fiatal Bella harmadik góljával egyenlítettek (11-11), majd az első játékrész végére tetszetős játékkal háromgólos vezetést szereztek. Buday Dániel bátran küldte pályára a fiatalokat is, akik nem okoztak csalódást.

Mindkét újoncunk — Zala Csanád és Sándor Balázs is — gólokkal hálálta meg a bizalmat (Fotó: Zsedényi Péter - OFKSE.hu)

Mindkét újoncunk — Zalai Csanád és Sándor Balázs — gólokkal hálálta meg a bizalmat (Fotó:  Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Szünet után gyorsan fordított a Cegléd (35. p.: 17-16). Fokozatosan növelte előnyét a hazai együttes, miközben a vendégek ziccereket és hétmétereseket is hibáztak. A 48. percben már 27-20-ra vezetett a Cegléd, ekkor Buday Dániel időt kért, és próbálta rendezni a sorokat. A házigazdák nem lankadtak, és az 55. percben már nyolc gólos előnyre tettek szert. Az orosházi együttes nem adta fel, egy huszáros hajrával megkezdte a felzárkózást, és végül a lefújásig háromra csökkentette hátrányát.

A látottak alapján, a tét nélküli találkozón, két ellentétes félidő után a ceglédiek biztosan nyertek. Az már korábban eldőlt, hogy az Orosházi FKSE csoportgyőztesként bejutott a legjobb négy közé a Liga Kupában, ahol az Egerrel találkozik az elődöntőben.

Buday Dániel: — A mérkőzés elérte a célját, büszke vagyok a csapatra. Az idősebbek is odatették magukat, és a fiataloktól is sok szép dolgot láttam.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.