NB I ifi: győzött a listavezető

ifi_sm_DSC_0392Az NB I-es ifjúsági bajnokság tabellájának élén álló Balatonfüred ellen nem sok babér termett az orosházi fiúknak, ám nagyobb önbizalommal játszva sokkal szorosabb eredmény is születhetett volna.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Balatonfüredi KSE 17-29 (7-14)

NB I-es ifjúsági bajnoki férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 50 néző. Vezette: Juhász, Szilágyi. Orosháza: Majdán, Varga (kapusok), Csányi Z., Szabó Cs. 2, Zvolenszki 8, Kollár, Sütő 3, Kristofóri, Wágner L., Curpás 2, Csányi R. 1, Kiss Axel 1, Blaskó. Edző: Bárány Zsolt.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 4/2.

Kiegyenlített első öt perc után a vendégek egy hét gólos rohammal lepték meg az orosházi fiatalokat, akik ugyan a jétékrész közepén még felálltak mínusz négyre, de a Balatonfüred együttese ismét megrázta magát és a szünetig hét találatnyira növelte előnyét.

aaa

Zvolenszki 8 góljával csapata legeredményesebb játékosa volt (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második félidőben lekopírozták a csapatok az első játékrész képét. Jó orosházi első öt perc után egy tíz perces hullámvölgy következett, amit a félidő közepén ismét egy kiegyenlített szakasz követett, majd a finálé újra a Balatonfüredé volt. Hiába tűnt tehát úgy, hogy Bárány Zsolt a szünetben rendet tett a fejekben, a kulcsjátékosok elfáradtak, a vendégek pedig kíméletlenül kihasználták ezt.

Bár a találkozó esélyesei egyértelműen a fürediek voltak, nagyobb önbizalommal szorosabb végeredmény is születhetett volna.

Bárány Zsolt: – A jóval esélyesebb, listavezető Balatonfüred ellen léptünk pályára. Betegségek, sérülések által megtépázott ificsapatunkkal a meglévő létszámból próbáltunk meg gazdálkodni. Úgy gondolom, hogy tisztességesen helytálltunk, de azért maradt hiányérzetem. Több emberben a kishitűség volt az, ami engem nagyon zavart. Csapatban együtt voltunk, de egyénileg több teljesítmény elmaradt az elvárásoktól. Ha bizonyos játékosok elhitték volna, hogy több van bennünk – még ha nem is a győzelem -, akkor hat-hét gólos vereség lett volna a reális, aminek nagyon örültem volna. Nem a Balatonfüredet kell megvernünk, ebből a mérkőzésből tanulnunk kell és ez a velünk egy súlycsoportban lévő csapatokkal szemben jó előrelépési lehetőség lehet.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.