Bárány Zsolt: kihozni a maximumot

bara01_smHamarosan NB I-es ifi és az NB II-ben vitézkedő U23-as csapatunk számára is elkezdődik a pontvadászat, Az ifjúságiak február 11-én a Balatonfüred, a juniorok 19-én a nagy rivális Mezőtúr ellen kezdik a szezont. Bárány Zsolt edzőt a közelgő bajnoki rajt kapcsán szólaltattuk meg.

Az NB I-es ifjúsági és az NB II-ben szereplő U23-as csapat január 3-án közösen kezdte meg a felkészülést, a két csapat szeptember óta együtt dolgozik, csak eddig külön-külön edzőkkel mentek a mérkőzésekre. Miután az ifik edzője, Buday Dániel a felnőtt együttes élére került, a két csapat végképp összeolvadt, mindkét társaságot Bárány Zsolt edző irányítja.

– Milyen stádiumban van a felkészülés? Bizonyára akadtak gondok, elsősorban a közös keret szűkös létszáma miatt…
– Nem igazán érzem, hogy úgy alakult volna a felkészülés, ahogyan szerettük volna. Maradt még bennem hiányérzet, van még, amit el kellett volna végeznünk, de ez nem rajtunk múlt. Az a legnagyobb problémám, hogy végig egy kapussal kell az edzéseket végigvinnünk, mivel a másik hálóőr munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tud résztvenni a tréningeken. Nem tudjuk például a lerohanásokat gyakorolni, nem tudunk kétkapus játékot játszani. Természetesen az is probléma, hogy maga az U23-as együttes 9 játékosból áll, az ifiből is fel kell hozni játékosokat a kezdőbe, akik viszont akkor a saját korosztályos csapatukból hiányoznak – ilyen problémákat is meg kell oldani.

Ősszel nagy csatában verték a fiúk a Mezőtúrt (Fotó: Domján Róbert)

Ősszel nagy csatában verték az NB II-es fiúk a Mezőtúrt (Fotó: Domján Róbert)

– Közeleg a bajnoki rajt. A kitűzött célok változatlanok?
– Több edzőmérkőzést is játszottunk, kisebb-nagyobb sikerrel. Úgy gondolom, hogy a fejekben még nincsen teljesen rend, nincsenek még felpörögve a srácok, a figyelem még messze nem az igazi. Az ifjúsági csapattal a bajnokaspiráns Füred ellen kezdünk, megpróbálunk lelkes játékkal előrukkolni ellenük, 19-én pedig már kezdődik az NB II, ahol már letettük az asztalra a névjegyünket, biztos vagyok benne, hogy jó pár ellenfél már feni ránk a fogát. Nem adtuk fel dobogós álmainkat, de oda kell tennünk magunkat, hogy jók legyünk, mozgalmas tavaszra számítok mindkét csapat részéről.

– Több NB I-es ifjúsági és NB II-es mérkőzést azonos időben kell lejátszani. Hogyan oldjátok meg ezt a nehézséget?
– Jelen pillanatban ez egy borzalmasan nagy probléma, három ilyen ütközésünk lesz, ezeket Jámbor-Kardos Viktor és Pásztor István kollégáimmal közösen fogjuk tudni megoldani, szükség esetén a serdülőből hozunk fel néhány játékost, hogy a minimális létszámmal ki tudjunk állni. Mindezen nehézségek ellenére a maximumot próbálom kihozni a srácokból, és nagyon kelleni fog a részükről is az a fajta koncentráltság, amit az ősz folyamán már többször is megmutattak.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.