Új, dobogóra esélyes csapat épül

bara01_smMivel a tavalyi NB I/B-s keret szinte teljesen széthullott (a tavalyi ifjúsági csapatból öten, az U23-asok közül hárman-négyen maradtak, akikhez kilenc játékos érkezett az idei ifiktől), pár hónap alatt teljesen új csapatot kellett építenie Bárány Zsoltnak, az Orosházi FKSE-Linamar U23 edzőjének, de a folyamat jól halad, hiszen az ifjúsági és többségében 20 éves játékosokból álló együttese — egy ponttal lemaradva a másodiktól — a negyedik helyen abszolválta az NB II őszi felvonását.

— A csapat az elvárásoknak megfelelően teljesített, bár egy pici hiányérzetem mégis van, mert előrébb is végezhettünk volna — jegyezte meg Bárány Zsolt. — Hogy ez nem így történt, az részben a tapasztalatlanság számlájára írandó. Ha ütköztünk az NB I-es ifjúsági csapat mérkőzésével, akkor az NB II-es gárda erősen foghíjassá vált. Az egyébként jó erőkből álló Köröstarcsától ezért szenvedtünk háromgólos vereséget, ahová tartalékosan utaztunk el, kapusból is csak egyet tudtunk benevezni. Kiskunfélegyháza ellen a félidőben még döntetlenre álltunk, de kikaptunk, és a Kunszentmártonnal szemben pedig hiába vezettünk öt góllal, az utolsó három percben megvertek bennünket.

Előre tekintve Bárány Zsolt elmondta, hogy tavasszal jobb eredményt vár. Bár az éllovas Kunszentmárton ötpontos előnye behozhatatlannak tűnik, a dobogón mindenképpen ott lehet a helye az orosházi alakulatnak.

A felkészülés már zajlik az első héten amolyan rávezetéssel, az érdemi munka a jövő héten kezdődik el.

— Elismerés, hogy magasabb osztályú csapatok — a Törökszentmiklósi KE és a Lajosmizse — kerestek meg bennünket és kérték, hogy játszunk velük tesztmérkőzést. Ezen kívül még további találkozókkal készülünk a február 18-ai folytatásra — beszélt az elkövetkezendő hetek programjáról Bárány Zsolt.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.