Újult erővel vágnak neki a serdülők

DRO_3776Pásztor István, a Kiemelt Serdülő Bajnokságban szereplő együttesünk edzője is górcső alá vette az elmúlt fél év munkáját. Serdülőink mestere szólt a nehézségekről, de hangsúlyozta az építkezés fontosságát is.

– A serdülő csapatot 2000-2001-es születésű fiúk alkotják. Július utolsó hetében kezdtük meg a felkészülést, az első két hétben heti 10 edzéssel, a folytatásban 12-13 edzéssel. Fokozatos terhelés mellett, a labdás és erőnléti tréningeket váltogatva haladtunk előre. A létszámunk kecsegtető volt, 21-22 fővel kezdtük a munkát, de ahogy fokozódott a terhelés, két-három fiú lemorzsolódott, augusztus közepére 18-19 fősre csökkent a csapat. Ahogy elkezdődött az iskola, az edzéseknek a tanulmányi munkával való összeegyeztetése ismét létszámcsökkenést eredményezett, 15-16 fő maradt az együttesben. Így kezdtük el a bajnokságot szeptember második hetében – idézte fel a szezonkezdést Pásztor István.

asa

– Folyamatosan próbálunk építkezni – hangsúlyozta Pásztor István (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

– Az elmúlt évhez képest annyit változott a lebonyolítás, hogy nem a nyílt, hanem a kiemelt serdülő bajnokságban indultunk, tehát nem a környékbeli – Békés és Csongrád megyei – csapatokkal mérkőztünk, hanem a kelet-magyarországi első osztályú gárdák, illetve a benevezett másodosztályú csapatok serdülő együtteseivel. A Keleti csoportban 12 csapat szerepel – ismertette a megváltozott körülményeket a serdülő fiúk mestere. – A bajnokságot nagyon jól kezdtük, komplett csapattal tudtunk kiállni az első két mérkőzésen, ettől kezdve azonban betegségek, sérülések tizedelték csapatunkat, sajnos volt olyan mérkőzés, ahová hat mezőnyjátékossal, három kapussal és öt “ülőemberrel” tudtunk elutazni, hogy a keretünk meglegyen. A fiúk itt is nagyon jól küzdöttek, de nyilván a kis létszám miatt hiába tudtuk tartani a jó eredményt, a második félidő közepére általában elfáradt a csapat. Sajnos ezért csak 4 győzelem és 9 vereség az eddigi mérlegünk.

– Úgy gondolom, eredményesség szempontjából azt kell néznünk, hogy játékosokat neveljünk. Az ifjúsági csapatban stabil emberként 4-6 játékos tud szerepelni, akik játéklehetőséget is kapnak. A házi góllövőlistát Kiss Axel vezeti 74 góllal, őt követi Andrikó Ádám 63 találattal, ők a teljes mezőnyt tekintve is előkelő helyen állnak, Axel a 6., Ádám pedig a 11. az összesített listán.

Kiss Axel (35)

Kiss Axel (35) a legeredményesebb orosházinak bizonyult (Fotó: Domján Róbert)

– Folyamatosan próbálunk építkezni – hangsúlyozta Pásztor István. – Két olyan játékosunk is van, aki más sportágból tért át hozzánk. Van egy 2000-es születésű focistánk, aki augusztusban kezdett kézilabdázni és már játszik a csapatban úgy, hogy nulláról indult. Van egy birkózó srác is, aki három hete kezdte el és már elég jó úton halad ő is. Bízunk benne, hogy őket is be tudjuk építeni a csapatba és hasznos tagjai lesznek a közösségnek.

– A felkészülésünk január 3-án fog megkezdődni és már 19-én játsszuk is a következő fordulót. Kívánom, hogy mindenki pihenje ki magát és újult erővel vágjon neki a tavaszi szezonnak – zárta mondandóját az edző.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.