Markoski is kerettag

markoski_200x200Lino Cervar, a macedón válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a 28 játékost, akikkel megkezdi a felkészülést a januári franciaországi világbajnokságra. A bő keret tagja az Orosházi FKSE-LINAMAR beállója, Nikola Markoski is.

A balkáni válogatott 2012 óta – a riói olimpiát kivéve – az összes nagy tornára kvalifikálta magát. A selejtezőben Csehország ellen hatalmas csatában jutottak tovább, mindössze egygólos különbséggel, 56-55-ös összesítéssel.

A rutinos horvát edző, Lino Cervar, nem küldött meghívót a 34 éves barcelonai Borko Ristovskinak, a Bergischer HC védekezőspecialistájának, Ace Jonovskinak és a Besiktas irányítójának, Nemanja Pribaknak sem. Sérülése miatt nem lehet ott a tornán a nagy tehetségnek kikiáltott, Filip Kuzmanovski (RK Metalurg Skopje), akinek a Tatran Presov elleni BL-mérkőzésen eltört a keze.

Ott van viszont a keretben a csapat legnagyobb sztárja, Kiril Lazarov (Barcelona), és Filip Mirkulovski (HSG Wetzlar) is, aki egyszer már lemondta a válogatottságot. Magyarországi légiós is található a Lino Cervar bő keretében, mégpedig az Orosházi FKSE-Linamar beállósa, Nikola Markoski.

Nikola Markoski (17) is a vb-re utazó macedón csapat tagja lehet (Fotó: Mohamed Farag – Anadolu Agency – Getty Images)

A 28-as macedón keret:
Kapusok: Kiril Kolev (HC Pelister), Blagojche Trajkovski (HC Ohrid 2013), Daniel Gjorgjevski (RK Vardar Skopje)
Balszélsők: Dejan Manaskov (Rhein-Neckar Löwen), Goce Ojleski (HC Odorhei), Goran Madjovski (HC Pelister)
Balátlövők: Velko Markoski (RK PPD Zagreb), Filip Lazarov (CSU Timisoara), Filip Taleski (RK Metalurg Skopje), Marko Neloski (RK Metalurg Skopje), Stefan Drogrishki (RK Metalurg Skopje), Risto Arnaudovski (FC Ferlach), Martin Manaskov (RK Vardar Skopje), Jovica Mladenovski (HC Ohrid 2013)
Irányítók: Filip Mirkulovski (HSG Wetzlar), Lasko Andonovski (HC Prolet 62)
Beállók: Stojanche Stoilov (RK Vardar Skopje), Nikola Markoski (Orosházi FKSE-LINAMAR), Zharko Peshevski (RK Metalurg Skopje)
Jobbátlövők: Kiril Lazarov (FC Barcelona-Lassa), Vlatko Mitkov (HC Krems), Martin Velkovski (RK Metalurg Skopje)
Jobbszélsők: Goce Georgievski (CSM Bucuresti), Martin Popovski (RK Vardar Skopje)
Tartalékok: Nikola Mitrevski (kapus, SL Benfica), Davor Palevski (balszélső, RK Metalurg Skopje), Nikola Kosteski (jobbszélső, RK Metalurg Skopje), Goran Krstevski (irányító, RK Metalurg Skopje)

Macedónia a világbajnokság “B” csoportjában szerepel majd Spanyolország, Szlovénia, Izland, Tunézia és Angola társaságában.

(Forrás: hétméteres.com)

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.