A csapat diadala

balmazujvaros_2Balmazújvárosi KK — Orosházi FKSE-Linamar 26-30 (17-15)

K&H Liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Balmazújváros, 500 néző. V.: Dobrovits, dr. Tájok. Balmazújváros: PAUL — Tomic 1, STOJANOVIC 8, HANTÁK 5, Simovic 1, Bali 2, Kekezovic 3 (2). Cs.: Pajkó (kapus), Vujovic 3, Balázs 1, Vranac 1, Vakhnovich 1, István. Vezetőedző: Magi Serra. Orosháza: Miklós — PÁSZTOR M. 5, Ferenczi, Morva Z., MARKOSKI 5, MILAS 4, Németh L. 3. Cs.: Herjeczki (kapus), Oláh T., RADOJEVIC 5, Knezevic 5 (2), Döme 1, Németh G. 2, Tárkányi. Vezetőedző: Buday Dániel.
Kiállítások: 6 (Balázs kizárva), ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 3/2.

— A tabellán elfoglalt helyezéssel nem foglalkozom, mert sokkal többet tud a Balmaz, mint amit eddig mutatott. Csakis százszázalékos koncentrációval, odaadással és alázattal van keresnivalónk — nyilatkozta az összecsapás előtt Buday Dániel, az Orosháza egy hete kinevezett vezetőedzője. Nos, a fiatal tréner nem tévedett sokat, csapatának valóban maximális teljesítményre volt szüksége a sereghajtó otthonában való helytálláshoz.

Az orosházi szurkolók is kivették részüket a sikerből (Fotó: Zsedényi Péter - OFKSE.hu)

Az orosházi szurkolók is kivették részüket a sikerből (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Az első találat Knezevic nevéhez fűződött, aki egy hetest értékesített, ám ezután egyet kihagyott, míg a túloldalon Sztojanovicot nem tudták tartani a társai és bő tíz perc elteltével már 7-3-ra vezetett az élétéért küzdő hajdúsági gárda. Buday időt kért, de egy darabig nem változott a helyzet, s az sem jött jól, hogy Milast egy ütés miatt ápolni kellett. Negyedóra elteltével kezdtek ráébredni a látogatók, hogy ha hagyják magukat, már az első félidőben eldől a mérkőzés sorsa, s előbb Döme, majd Milas faragott a tetemesre növő hátrányon. Sztojanovicot továbbra sem tudták kikapcsolni a játékból, aki a 20. percben már a hetedik góljánál tartott. Tartósan három-négygólos távolságból figyelte ellenfelét az OFKSE, mígnem az utolsó két percben Knezevic, illetve Pásztor gólja közelebb hozta csapatát a vendéglátóhoz és ezzel ismét nyílttá tette azt összecsapást.

A szünet előtt jókora kötéssel a fején ismét pályára lépő Milas révén a 35. percben egyenlített az OFKSE, amely sokkal harapósabban, erőszakosabban játszott, mint tette azt a mérkőzés korábbi szakaszában. Innentől kezdve fej fej mellett haladtak a felek és a félidő derekán átvette a vezetést a remekül védekező Orosháza, amely igyekezett vigyázni minimális előnyére. Kézben tartotta az irányítást az OFKSE, olyannyira, hogy nyolc perc alatt egy 5-0-s rohammal el is döntötte a mérkőzést és mindkét roppant fontos pontot elrabolta Balmazújvárosból.

Buday Dániel: — A csapat diadala volt! Az elején kicsit belealudtunk, de nagyon szépen visszajöttünk a meccsbe. 

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.