Edzőváltás

A Nemzeti Sport szombati száma is önálló anyagban számolt be egyesületünk edzőváltásáról. Az első számú magyar sportnapilap munkatársa új trénerünket, Buday Dánielt is megszólaltatta.

A Cegléd elleni bajnoki mérkőzésen mutatkozott be az Orosháza edzőjeként Buday Dániel, a volt 93-szoros válogatott irányító. A még csak 35 éves szakember eddig a szerb Vladan Jordovics segítőjeként, valamint az orosházi utánpótláscsapatok trénereként dolgozott, emellett az NB I-es gárdában is szerepelt.

“Mostantól a játékkal inkább felhagyok, és csak az edzői feladataim minél jobb, eredményesebb ellátására koncentrálok – mondta a Nemzeti Sportnak a frissiben kinevezett edző. – Rengeteg teendőm volt az utóbbi napokban, mert nagy fába vágtam a fejszém, és a Cegléd ellen már én készítettem fel a fiúkat. Együttesünkkel, amelybe három éve kerültem és amelynek csapatkapitánya lettem, minél jobb eredményt szeretnénk elérni.”

A váltás okairól Vajer Tamás klubelnök elmondta, hogy az együttestől jobb teljesítményt vártak, ehhez a feltételek adva voltak, a csapat és az edző minden segítséget megkapott a munkájához. Ezt érezte Jordovics is, akinek még hároméves szerződése van, de a hét elején korrekten felajánlotta lemondását. Ezt az elnökség elfogadta, de a tréner klubban marad, és hasznosítja egyetemi szintű edzői-pedagógusi tudását.

S. J.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.