Mozgás, egészség, jókedv – több százan az egészségdélutánon

mh_smNovember 29-én délután Mezőhegyes volt az úti célunk, a dél-békési város adott otthont az Orosházi FKSE-LINAMAR és a GENERALI egészségdélutánjának. Ami biztos: aktív program volt, sok mozgással és mosollyal, a versenyeknél a nyeremények sem maradtak el.

A Mezőhegyesi József Attila Általános Iskola, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola volt partnerünk az idei esztendőben, és nyújtotta a helyszín mellett az aktív közreműködést az egészségdélutánhoz, mely nagy örömünkre több korosztályt is megmozgatott, mutatta meg számukra az egészséges életmód alapjait.

Az ünnepélyes megnyitón Paulikné Szabó Ildikó intézményvezető és Magyarné Erdődi Mónika intézményvezető-helyettes köszöntötték a megjelenteket, Kéri László, klubunk elnökségi tagja pedig hivatalosan is megnyitotta az egészségdélutánt, a Mezőhegyesi Gyöngyszemek Mazsorett Egyesület lányai Polacsik Vivien felkészítésében emelték a megnyitó fényét. A gyerekek már ekkor türelmetlenül várták, hogy a mozgás vegye át a főszerepet, erre első példa az U10-U12-es korosztályok bemutató edzése volt. A srácok Kovács Attila és Jámbor-Kardos Viktor utánpótlás szakemberek irányításával egyszerű, jól alkalmazható, látványos edzést mutattak be, második részéhez már a helyi érdeklődők is csatlakozhattak.

A kossuth iskola ifjú szakácsai válogatott finomságokkal készültek (Fotók: Zsedényi Péter - OFKSE.hu)

A Kossuth iskola ifjú szakácsai válogatott finomságokkal készültek (Fotók: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Aki pihenésre, könnyebb kikapcsolódásra vágyott, az aulában egészséges ételeket kóstolhatott és egészségügyi tanácsadáson, szűréseken vehetett részt a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola hallgatói és pedagógusai jóvoltából, de mézes, vagy épp sajtos finomságokat is ízlelhettek, sporttotót tölthettek ki, és vitaminokról is megtudhattak hasznos, praktikus információkat. Amíg klubunk rehabilitációs trénere, Furákné Szabovik Renáta instrukciói alapján preventív gerinctorna zajlott az aulában, elindult két helyszínen a váltóverseny. Labdás feladatok, akadálypálya várta két korosztályban a lelkes versenyzőket, csapatkapitányként NB I-es felnőttgárdánk tagja álltak be. Lelkesen, maximális küzdőszellemmel vetették bele magukat a feladatba a gyerekek, élvezettel „küzdöttek meg” a helyezésekért, miközben kiváló hangulatban tölthették ezt a szűk egy órát is.

A játékos sorvesenyeken is mindvégig kiváló hangulat uralkodott

A játékos sorvesenyeken is mindvégig kiváló hangulat uralkodott

Az eredményhirdetés során értékes nyeremények találtak gazdára, az 1-4. és az 5-8. osztályosoknál is az első három helyezettet díjaztuk, és a rajzverseny legjobbja, Frankó Fanni is átvehette ajándékát felnőttcsapatunk irányítójától, másodedzőjétől, Buday Dánieltől.

A délután végén köszönetet mondtunk az iskolának, hogy otthont nyújtottak nekünk e program erejéig, a diákok pedig maguk készített ajándékkal köszönték meg, hogy ott voltunk náluk. Baráti program volt, jó érzésekkel, sok mosollyal, és hiszünk abban, a mozgás, az egészséges életmód fontosságát sok fiatal számára egyértelművé tettük Mezőhegyesen.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.