Diákolimpia: teljes orosházi siker

1st_01A Diákolimpia V.-VI. korcsoportjának megyei döntőjéből az OFKSE serdülő, ifjúsági és junior játékosaiból álló két orosházi középiskolás csapat jutott tovább. Akárcsak az elődöntőben, a megyei fináléban is a Táncsics végzett az első, a Kossuth pedig a második helyen.

November 25-én, pénteken délelőtt a Táncsics sportcsarnokában rendezték az V.-VI. korcsoportos kézilabda diákolimpia megyei döntőjét. A viadalon városunkat és egyesületünket az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma (Mezgé) képviselte. A bajnok Táncsics mérkőzései:

Táncsics Orosháza – Széchényi Békéscsaba 28-15 (16-5)
Táncsics: Rákóczi, Opavszki (kapusok), Árus, Blaskó 2, Csányi Z. 2, Eperjesi 2, Garai, Kiss Axel 3, Kollár, Kristofóri 1, Kurta 3, Németh 2, Simon 5, Zvolenszki 8. Testnevelő-edző: Pásztor István.
Kiállítások: 4, ill. 0 perc. Hétméteresek 1/1, ill. 2/2.

Első perctől taktikusan és fegyelmezetten játszott a csapat, a mérkőzésen mindenki játéklehetőséget kapott, több jó egyéni teljesítménnyel sikerült megnyerni a mérkőzést.

tancsics_megyebajnok

A Táncsics megyei bajnok együttese

Kossuth Orosháza – Táncsics Orosháza 18-26 (11-14)
Táncsics: Rákóczi, Opavszki (kapusok), Blaskó 5, Csányi Z., Eperjesi, Garai, Kiss Axel 2, Kollár, Kristofóri, Kurta, Németh, Patakfalvi 1, Simon 9, Zvolenszki 9. Testnevelő-edző: Pásztor István.
Kiállítások: 0, ill. 0 perc. Hétméteresek 2/0, ill. 2/2.

A döntőben a két helyi csapat küzdelme színvonalas mérkőzést hozott. A Táncsics együttese talán jobban bírta erővel, jobb kapusteljesítményt is nyújtott, ezáltal sikerült megnyernie a megyei döntőt.

Gratulálunk mindkét orosházi csapatnak, a Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium egyenes ágon jutott az országos elődöntőbe, míg a Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium gárdája selejtezőt játszhat a következő körbe kerülésért.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.