Liga Kupa: a végjáték döntött

vacikse_16Váci KSE — Orosházi FKSE-LINAMAR 28-25 (12-13)

Kézilabda Liga Kupa férfimérkőzés, B csoport. Vác, 200 néző. V.: Felhő, Öcsi. Vác: Ulicsinyi — Vasic 4, Chichikalo 4, Topic 4, Koller 7, Lendvay 1, Popovic 3. Cs.: Drissi (kapus), Törteli 1, Ménfői 1, Tyiskov, D. Pavlovic 3, Kerekes. Vezetőedző: Gúnya Péter. Orosháza: Herjeczki — Pásztor M., Ferenczi, Buday 1, Markoski 3, Milas 4, Tárkányi 2. Cs.: Miklós (kapus), Komporály 1, Oláh T. 4, Morva Z. 1, Radojevic 5 (1), Knezevic 1 (1), Döme 1, Németh G. 2. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/0, ill. 4/2
.

A váciak első, az orosháziak immáron második találkozójukat játszották a vadonatúj Liga Kupa-sorozatban. A zöld-sárga együttes továbbra is nélkülözni kényszerült a sérült Antal Szabolcsot és Niv Levyt, de betegség miatt a csapatkapitány, Németh László is hiányzott a csapatból ezen az estén. A házigazdák háza táján is mozgalmas volt az elmúlt néhány nap: Zsiga Gyula vezetőedző helyét a korábban Orosházán is megforduló Gúnya Péter foglalta el a kispadon.

Az első félidő kezdetén mindkét csapat sok hibával, kapkodva játszott, ebből az időszakból inkább a kapusok, Ulicsinyi és Herjeczki teljesítményét lehet kiemelni. Mindvégig szoros volt az állás (17. p.: 8-8), aztán a folytatásban az Orosháza tűnt kezdeményezőbbnek, Radojevic góljával a 27. percben először vezetett két góllal az Orosháza (9-11), ám a szünet előtt Lendvay jóvoltából egyre apadt a különbség.

Fordulás után a 40. percig felváltva estek a gólok, a hazai oldalon Koller és Chichikalo, a vendégeknél Milas és Radojevic járt élen a gólszerzésben. A 47. percben hiába védte ki már a harmadik váci hetest is Miklós Gergő (aztán a végjátékban még egyet ártalmatlanított), pár perccel később mégis a hazaiak vették át a vezetést. Az orosháziak hiába igyekeztek, nem tudtak új színt vinni játékukba, így öt perccel a dudaszó előtt már háromgólos differenciát mutatott az eredményjelző, amit a meccs végéig meg is őrzött a hazai pálya minden előnyét élvező váci legénység.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.