NB II: fordított az éllovas

DSC_2155A múlt heti, Kiskunfélegyháza ellen rangadót követően vasárnap ismét kemény csata várt Bárány Zsolt csapatára, NB II-es együttesünk a listavezető Kunszentmárton gárdáját fogadta az Eötvös-csarnokban.

Orosházi FKSE-LINAMAR U23 – UniTurn Kunszentmártoni KSK 28-29 (16-11)

NB II-es felnőtt bajnoki férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok, 123 néző, Vezette: Sándor Gy., Szabó B. Orosháza: Wágner M., Majdán (kapusok), Pásztor 1, Sándor 5, Zalai 2, Simon 8, Novák, Blaskó 4, Sütő, Zvolenszki 7, Nagy A. 1, Kollár, Kristofóri, Szabó Cs. Edző: Bárány Zsolt.
Kiállítások: 2, ill. 10 perc, Hétméteresek: 6/6, ill. 7/6.

A tabella élén álló rutinos vendégcsapat és a harmadik helyet elfoglaló fiatal hazai együttes összecsapását méltán nevezhettük rangadónak, a játék képe igazolta is a várakozásokat. Szoros csatát hoztak az első percek, fej fej mellett haladt a két gárda (10. p.: 5-4). Negyedóra elteltével lendült bele a játékba igazán az Orosháza, jól zárt a hazai fal, elöl pedig Simon biztos kézzel értékesítette a büntetőket, míg Sándor Balázs és Zvolenszki akcióból volt többször is eredményes. A 27. percre már komoly, ötgólos előnyre tett szert a vendéglátó csapat (14-9), ezt az előny sikerült is megőrizniük a félidő végéig.

aaa (Fotó: Vági Kata - OrosCafé.hu)

Sajnos a második félidőben az időkérések sem segítettek… (Fotó: Vági Kata – OrosCafé.hu)

A második játékrész elején ugyan faragott hátrányából a Kunszentmárton (34. p.: 17-14), ám hamar visszaállt az öt találatnyi különbség a csapatok között. Innentől 10 percen át felváltva estek a gólok, hat-hat alkalommal talált kapuba mindkét együttes (44. p.: 24-19). A találkozó utolsó negyedórájában aztán fáradni kezdtek a hazaiak alapemberei, egyre több hibát vétettek a zöldmezes fiúk, sajnos a cserék sem tudtak hozzátenni a játékhoz. Bárány Zsolt legényeinek 10 perc alatt csupán egyszer sikerült hálóba találniuk, míg ez idő alatt a vendégek hét alkalommal voltak eredményesek, sikeresen megfordítva ezzel a mérkőzés állását (28. p.: 26-28). Hiába küzdöttek körömszakadtáig az orosházi fiúk, ezt a hátrányt már nem tudták ledolgozni.

Bárány Zsolt edző: – El sem tudom mondani, hogy milyen csalódott vagyok. A 16-11-es félidő után felhívtam a gyerekek figyelmét az öltözőben arra, hogy még nagyon nincs vége ennek a mérkőzésnek, ne vegyük fel az ellenfél ritmusát, hajtsuk őket még jobban, mert csak ez lehet a siker záloga. Sajnos ez nem történt meg, az első sorunk pedig természetesen elfáradt a mérkőzés végére.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.