Harcos játékkal nyertünk

mezokovesd_16Mezőkövesdi KC — Orosházi FKSE-LINAMAR 28-29 (14-15)

K&H Liga férfi kézilabda-mérkőzés. Mezőkövesd, 650 néző. V.: Herczeg, Südi. Mezőkövesd: Kovács J. — Vaskó 2, Radnic 4, Vukic, Grigoriev 2, Trivkovic 1, Szepesi 5 (2). Cs.: Holló (kapus), Gulás, Kovács B., Pordán, Kiss R. 2 (1), Hangyel, Lókodi 9, Grünfelder 2, Selviasiuk 1. Vezetődző: Molnár Ferenc. Orosháza: Herjeczki — Komporály 1, Ferenczy 5, Buday 2 (1), Markoski 3, Milas 6, Németh L. 3. Cs.: Miklós (kapus), Radojevic 6 (1), Döme, Németh G., Pásztor M., Morva, Oláh, Ferenczi, Tárkányi 3, Bella. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 4/2.

Az Orosháza együttesének három meghatározó játékosa – Antal, Levy és Knezevic – sérülés miatt nem állt Jordovic edző rendelkezésére a szombati találkozón. Mindezek ellenére az orosháziak mestere nem titkoltan pontszerzési ambíciókkal küldte pályára csapatát, ám nem volt könnyű dolga a vendég gárdának, hiszen a sereghajtó matyóföldi együttesnek is létfontosságú volt az eredményes szereplés ezen az estén.

Nagy elszántsággal vetette bele magát a küzdelembe az orosházi gárda, a 2. percben Ferenczi szerezte meg a vezetést, azonban rövidesen fordítottak a házigazdák. A 4. percben Milas büntetőt hibázott, majd bődületes bombával kárpótolta csapatát (2-2). A vendégek percei következtek, nemsokára már néggyel vezettek a zöld-sárgák (12. p.: 3-7). Az Orosháza jóval kevesebb hibával játszott, mint a hétközi Liga Kupa-mérkőzésen, bár néhány rossz megoldás így is becsúszott a csapat játékába. Ezeket igyekezett is kihasználni a Kövesd, több-kevesebb sikerrel. A vendégek oldalán jó kapusteljesítmény és kemény védekezés állta útját a hazaiak próbálkozásainak, igaz, Lókodi gyakran mattolta az orosháziakat. Másfél perccel a félidő vége előtt Komporály megsérült, Buday pedig kiállítást kapott, ezt kihasználva egyelített is a hazai csapat, ám Milas az utolsó pillanatban visszaszerezte a vezetést.

Vladan Jordovic: - Harcosan, bátran, keményen játszottunk (Fotó: Zsedényi Péter - OFKSE.hu)

Vladan Jordovic: – Harcosan, bátran, keményen játszottunk (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második félidő egy Németh László-góllal indult, így ismét kettővel vezetett az Orosháza. A házigazdák is szívósan küzdöttek, hiába szerzett vezetést az OFKSE, mindannyiszor sikerült egyenlíteniük. Lókodi mellé Szepesi is beszállt a gólgyártásba, nem is eredménytelenül, hiszen a 43. percben egy emberelőnyt kihasználva megszerezte a vezetést a Mezőkövesd (21-20). Tapintható volt a feszültség a pályán, de szerencsére az orosháziak magukra találtak, Radojevic is belejött a góllövésbe, két perccel a találkozó vége előtt már hárommal vezetett a vendég együttes. A finisben Miklós még egy büntetőt ártalmatlanított, ám a hazaiaknak még sikerült kozmetikázniuk az eredményen, így maradt a lefújásra az egygólos vendégelőny.

Az Orosháza gárdája nagy csatában, megérdemelten gyűjtötte be első idegenbeli győzelmét a vereségével nehéz helyzetbe kerülő Mezőkövesd ellen.

Vladan Jordovic: – Nehéz mérkőzés volt, sok a sérültünk, 10-12 emberrel tudunk csak edzeni. Gratulálok játékosaimnak, fontos két pontot szereztünk, harcosan, bátran, keményen játszottunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.