Csak a két pontnak örülhetünk

pler-bp_logoPLER-Budapest — Orosházi FKSE-LINAMAR 25-27 (11-12)

Kézilabda Liga Kupa férfimérkőzés, B csoport. Budapest, 150 néző. V.: Sándor Gy., Szabó B. PLER: Tóth N. — Vízler 2 (2), Konkoly, Farkas T. 2, Tóth P. 3, Bordács 4, Gigler. Cs.: Kránitz (kapus), Ferencz 3, Tóth B. 2, Balogh L. 1, Apró 2, Györkő 1, Vizi 5. Edzők: Kovács Mihály, Laurencz Szabolcs. Orosháza: Herjeczki — Komporály 1, Németh G., Morva Z. 3, Antal, Milas 9 (2), Németh L. 5. Cs.: Miklós (kapus), Markoski 1, Pásztor M 4 (2), Oláh 3, Ferenczi, Tárkányi 1. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 12, ill. 10 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 6/4.

Szerdán este megkezdte szereplését az idén életre hívott Liga Kupa-sorozatban az Orosházi FKSE-LINAMAR együttese, az ötcsapatos B-csoportban először a tavaly még NB I-es PLER-Budapest otthonába látogatott a szombati kulcsfontosságú mezőkövesdi bajnoki fellépés előtt.

Erősen tartalékosan utazott el az OFKSE a fővárosba, Buday Dániel, Nivo Levy, Zoran Radojevic és Marko Knezevic betegség, illetve sérülés miatt nem léphetett pályára, hiányukat meg is érezte a vendég együttes. Nyögvenyelősen kezdődött a találkozó, hiába hatoltak át könnyedén az orosháziak a hazai védelmen, a befejezésekbe igen gyakran hiba csúszott, nem sok elképzelés volt a zöld-sárgák játékában. A 4. percben Morva szerezte a találkozó első gólját, amire hamarosan válasz is érkezett, majd kisvártatva a vezetést is megszerezte a PLER. Az első félidőben a fővárosi gárda volt a kezdeményezőbb, de az Orosházának mindannyiszor sikerült egalizálnia, sőt a finisben a vezetést is megszereznie. A játékrész végén Antal Szabolcs súlyosnak tűnő combsérülést szenvedett, tovább növelve a vendégek gondjait.

A második félidő is szorosan alakult, az orosháziak játékában nem volt meg az átütőerő, bár ebben a periódusban már végig a vendég együttes vezetett, a PLER pedig szívósan loholt az eredmény után. Kétszer egyenlíteniük is sikerült a házigazdáknak, de az OFKSE sikeresen megőrizte kétgólos előnyét a lefújásra. Az NB I/B Nyugati csoportjában szereplő házigazdák fiatal csapata pedig nagyon szeretett volna meglepetést okozni, de ez végül annak ellenére elmaradt, hogy a vendégek játékát sok hiba, számtalan elkapkodott támadás, eladott labda jellemezte, de legalább a győzelmet megszerezték.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.