Bronzérem a Bajnokok Tornáján!

somogyipeter_150x150Mint arról Facebook-oldalunkon folyamatosan beszámoltunk, az Orosházi FKSE-LINAMAR Hír-Sat strandkézilabda együttese november 3. és 6. között a spanyolországi Gran Canaria szigetén képviselte hazánkat az EHF Bajnokok Tornája viadalán. Csapatunk bronzérmet szerzett az erős nemzetközi mezőnyben, most Somogyi Péter vezetőedző segítségével tekinthetünk a színfalak mögé.

– Kicsit foghíjasan jöttünk ki, mivel Miklós Geri az utolsó pillanatban betegség miatt lemondta a tornán való részvételt, másrészt egyik kulcsjátékosunk, Kun Attila október elején megsérült, így nem tudott játszani. Ezért olyan reményekkel jöttünk a tornára, hogy szerettünk volna a legjobb négy közé kerülni, ez volt a célunk, ami sikerült is a végén – hangsúlyozta Somogyi Péter.

– Az elején nem jól indult a játék, kikaptunk a spanyoloktól, szenvedtünk a dánok ellen – bár ott nyertünk -, majd szenvedtünk a hollandok ellen is. Aztán volt egy csapatmegbeszélés, kicsit rendeztük a dolgokat a fejekben, utána elkezdtünk motiváltabban és komolyabban játszani, ami sikeresen bevitt minket a négy közé. A horvátokat már könnyebben vertük, a spanyolok ellen pedig egy hosszan tartó szétlövésben maradtunk alul, ahol inkább mi vesztettük el a mérkőzést, mint ők nyerték meg. Végül a lengyelek ellen a harmadik helyért szívvel-lélekkel meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

sfd

A bronzérmes csapat és a lelkes szurkolótábor (Fotó: EHF)

– Gyakorlatilag nagyon fiatal csapattal jöttünk ki, ki is számoltuk, 20,75 év volt az átlagéletkorunk, azt gondolom, a legfiatalabbak voltunk a résztvevő csapatok között. Volt 2000-es, 2001-es játékosunk is, akik kulcsszerepet kaptak a tornán, muszáj volt nekik megméretőzni és teljesíteni, úgy gondolom, hogy ők rendesen helytálltak. Azok a játékosaink, akik válogatottak, tehát már rutinosak és a felnőtt válogatottban is bizonyítottak a nyáron, ők még komolyabban helytálltak. Néhány hiba volt ugyan, a fejekben nem volt rendezve, hogy mit hogyan szeretnénk csinálni, aztán ahogyan ez szépen kialakult, onnantól kezdve működött a dolog. Az elődöntőben a házigazda spanyoloktól kaptunk ki, akik végül megnyerték a tornát, úgyhogy szégyenkezésre nincs okunk, a harmadik hely sikernek mondható ezzel a csapattal – emelte ki a vezetőedző.

– Nagyon köszönjük az orosházi szurkolóknak, hogy segítettek, ők komoly támogatást nyújtottak nekünk végig a tornán. Köszönettel tartozunk a magyar lánycsapatoknak is, akik végignézték a meccseinket és végig szurkoltak, ez nagyon nagy segítség volt. A helyi műsorközlő külön ki is emelte, hogy mennyire “fergetegesek” a magyar szurkolók.

A bronzérmes csapat tagjai: Kun Attila, Melnichuk Viktor, Priczel Bence, Pásztor Máté, John András, Zakics Bence, Balogh Ádám, Tóth Benedek, Vizes Patrik. Vezetőedző: Somogyi Péter. Gyúró: Venczel József.

Csoportmérkőzések:
Club BM Playa Ciudad de Malaga (spanyol) – Orosházi FKSE Hír-Sat 2-0 (22-20, 21-13)
Orosházi FKSE Hír-Sat – HEI Skaering (dán) 2-0 (13-10, 19-18)
“Ekaterinodar” Krasnodar (orosz) – Orosházi FKSE Hír-Sat 2-1 (12-15, 22-19, 7-6)
Orosházi FKSE Hír-Sat – TSHV Camelot HS1 (holland) 1-2 (23-20, 22-26, 4-9)
Orosházi FKSE Hír-Sat – BHC 1898 (svájci) 2-0 (21-18, 31-24)
Negyeddöntő:
Detono Zagreb (horvát) – Orosházi FKSE Hír-Sat 0-2 (13-15, 19-25)
Elődöntő:
Club BM Playa Ciudad de Malaga (spanyol) – Orosházi FKSE Hír-Sat 2-1 (16-21, 24-18, 14-12)
A 3. helyért:
Orosházi FKSE Hír-Sat – BHT Auto Forum Plock (lengyel) 2-0 (25-24, 29-26)

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.