Hullámzó játékkal

vacikse_16Váci KSE — Orosházi FKSE-LINAMAR 30-26 (15-13)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Vác, 400 néző. V.: Andorka, Hucker. Vác: Drissi — VASIC 5, CHYCHYKALO 7, Lendvay 3, TOPIC 5, Koller 2, Popovic 1. Cs.: Vitáris (kapus) 1, BARTÓK 4, Törteli, Pavlovic 2, Császár, Tyiskov. Vezetőedző: Zsiga Gyula. Orosháza: Miklós — Komporály 4, Ferenczi 1, Milas 1, Markoski 1, Levy 1, Németh L. 3. Cs.: Herjeczki (kapus), Buday 2, Oláh 2, RADOJEVIC 5, Antal 1, Tárkányi 1, Knezevic 4 (3). Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 3/3
.

Két négypontos együttes csapott össze pénteken este, a Vác a 8., az Orosháza pedig a 10. helyről várta a találkozót.

Jól kezdett a hazai gárda, a rutinos Lendvay vezényletével a 10. percben már 5-2-re vezetett a Vác. Az orosházi lövők nem találták a rést a jól záró védőfalon, csupán Buday villanásai jelentettek üdítő színfoltot a vendégek támadásaiban. A 18. percben Oláh Tamás találatával 9-7-re feljött az OFKSE, de ekkor kettős hátrányba került a csapat, és hiába védte Bartók büntetőjét Miklós Gergő, a létszámfölény megtette hatását: a 23. percben 12-7-re elhúzott a hazai gárda. Jól küzdöttek az orosházi fiúk, a 28. percben egyenlíteniük is sikerült, de Topic gyors duplájával ismét kettő lett a különbség, amit meg is őriztek a váciak a szünetig.

A második félidőben ismét villámrajtot vettek Zsiga Gyula legényei, 7 perc elteltével már hat góllal vezettek (19-13). Jordovic mester időt kért, de a játék képe vajmi keveset változott. Herjeczki hiába mutatott be jó néhány bravúrt, Chychykalo a 44. percben már a 7. találatát szerezte meg. Innentől aztán ismét az orosháziak percei következtek, Radojevic gólerős játékával egy gólra sikerült megközelíteniük a vendéglátókat (53. p.: 25-24). Az OFKSE hét emberrel támadott, de az akciókba több hiba is csúszott, amit a váciak könyörtelenül kihasználtak. Másfél perccel a vége előtt Topic adta meg a kegyelemdöfést a vendégeknek, behozhatatlan előnyt szerezve együttesének.

Vladan Jordovic: — Sajnos rosszul kezdtük a mérkőzést, de ezután sikerült javítani és felzárkózni. Ugyanezt megismételtük a második félidőben is, de a végjátékban nem hoztunk jó döntéseket és nem tudtuk veszélyeztetni az ellenfél győzelmét.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.