NB I ifi: hiányzott a rutin

ball_55Az orosházi ifik 50 percen keresztül vezettek, de a végjátékban a budakalászi fiataloknak állt a zászló, akik szívós küzdelemmel és némi szerencsével pontot raboltak az Eötvös-csarnokból.

Orosházi FKSE-LINAMAR – CYEB Budakalász 27-27 (15-11)

NB I-es ifjúsági bajnoki férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok, 100 néző. Vezette: Körmendi, Molnár J. Orosháza: Majdán, Boldizsár (kapusok), Kollár, Németh I., Szemenyei, Kristofóri 2, Szabó Cs. 4, Wágner L., Deák, Csányi Z., Zvolenszki 6, Blaskó 5, Sütő 10, Csányi R., Curpás. Edző: Buday Dániel.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 2/1.

Szorosan alakultak a találkozó első percei (7. p.: 3-3), aztán egy huszáros rohammal rövid időn belül komolyabb előnyt sikerült kiharcolnia az orosházi alakulatnak (12. p.: 7-3). A folytatásban is megmaradt a hazai együttes dominanciája, a Budakalász csapata három gólosnál nem tudta kisebbre csökkenteni a különbséget.

A második játékrész elején is kezdeményezőbb maradt az Orosháza, de előnyét nem tudta növelni, a csapat erőfeszítései csupán a három-négy gólos vezetés megőrzésére voltak elegendőek (40. p.: 17-14). Negyedóra elteltével aztán megkezdte a zárkózást a Budakalász, kisvártatva pedig már egy találatnyira meg is közelítette a hazaiakat (50. p.: 22-21). Az 57. percben beérett a vendégek igyekezete, sikerült egyenlíteniük, a finisben pedig felváltva estek a gólok, így maradt a döntetlen állás a végére.

Buday Dániel edző: – Ilyen mérkőzések vannak… aminek részben örülök is, mert így fejlődnek igazából a gyerekek. Nagyot küzdöttünk, de sajnos a széleken nem tudunk eredményesek lenni, szezon eleje óta folyamatosan forgatom a szélsőket, de ők nem tudnak hozzátenni a játékhoz. Voltak jó dolgaink, ha kicsit rutinosabbak vagyunk, akkor talán megnyerhettük volna a mérkőzést, de ez most így alakult, majd tanulunk belőle.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.