Keszthelytől Orosházáig – egy siker története

03Közeleg a november, az Orosházi FKSE-LINAMAR Hír-Sat strandkézilabda csapata hamarosan elutazik a Kanári-szigetekre, ahol magyar bajnokként az EHF Bajnokok Tornáján képviseli hazánkat. Adósak vagyunk még a magyarázattal, hogyan is lett Orosházának az európai élmezőnybe tartozó strandkézi-csapata?

Elsőként az együttes edzőjét, Somogyi Pétert kérdeztük a történet hátteréről.

somogyipeter

Somogyi Péter

– 1999-ben alakultunk, keszthelyi gyökerekkel. Az öcsémmel ketten alapítottuk a csapatot, azóta együtt vagyunk, együtt visszük a társaságot. A mostani gárda magja 2012-ben csatlakozott, ők nagy részben az akkori utánpótlás válogatott tagjai voltak – Dániában korosztályos Európa-bajnokságot is nyertek. Természetesen a jövőre is gondolunk, most próbálunk beilleszteni a csapatba néhány fiatalt, 2000-2001-es születésű fiúkat. Orosházi játékosokat is szeretnénk beépíteni az együttesbe, Pásztor Máté után legutóbb a kapus Miklós Geri csatlakozott hozzánk. 2015-ben, az országos bajnoki cím megnyerése után eléggé szét volt esve a gárda, nem volt tisztázva az edzőkérdés, illetve a keszthelyi vezetéssel is voltak konfliktusok, ami megviselte a csapatot érzelmileg. Tavaly, a Kanári-szigeteken rendezett döntőn, amikor Vajer Tamással találkoztunk, akkor kezdett el újraépülni az együttes, ez év nyarának elejére pedig már komolyabban is összeálltunk, aminek látszik is az eredménye, hiszen veretlenül zártuk a bajnokságot.

Vajer Tamás, az Orosházi FKSE-LINAMAR elnöke megerősítette az edző által elmondottakat.

– A 2015-ös EHF Bajnokok Tornáján találkoztunk először, ahol a Magyar Kézilabda Szövetség delegáltjaként vettem részt. Nagyon szimpatikusnak találtam a társaságot és rögtön megfogalmazódott bennem az együttműködés keresése. A keszthelyi együttes akkor a kiváló hazai szereplése ellenére válságban volt, segítségre, támogatásra szorultak, így szinte kínálta magát a közös továbblépés lehetősége. Minőségi együttműködésről beszélhetünk, hiszen a legjobb, válogatottak sorát felvonultató magyar strandkézilabda együttes viseli mostantól Orosháza nevét, s viszi hírünket a határokon túlra. Nem titkolt célunk volt ezzel az is, hogy ezt a látványos sportágat szűkebb hazánkban, Kelet-Magyarországon, Békés megyében, azon belül Orosházán is népszerűsítsük, hiszen itt is minden körülmény adott, hogy kiváló versenyeket rendezzünk, illetve minél több fiatallal megismertessük és megszerettessük a strandkézilabdázást.

Az EHF Bajnokok Tornája november 3-án kezdődik a spanyolországi Gran Canaria szigetén, ahol hazánkat a magyar bajnok Orosházi FKSE-LINAMAR Hír-Sat gárdája képviseli majd. A legrangosabb európai klubviadalról természetesen folyamatosan tudósítunk majd Facebook-oldalunkon és honlapunkon is.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.