Győzelemmel indított NB II-es csapatunk

ball_55Méghozzá vasárnap délután itthon a Mezőtúr ellen. Bárány Zsolt edző gratulált a gárdának, de kiemelte, a hibák számát csökkenteni kell.

Orosházi FKSE-LINAMAR U23 – Mezőtúri AFC 31-26 (13-15)

NB II-es bajnoki férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok, 110 néző, vezette: Horváth, Ubornyák. Orosháza: Wágner, Majdán (kapusok), Nagy A. 11, Zvolenszki 2, Sütő, Blaskó, Németh, Pásztor Á. 2, Sándor, Zalai 5, Simon 5, Novák 1, Kovács 5, Csányi. Edző: Bárány Zsolt.

Egy teljesen átalakult U23-as csapat lépett pályára vasárnap délután a szezon nyitómeccsén, látszott is a srácokon a tapasztalat hiánya, az, hogy idegen még az NB II-es légkör. Bárány Zsolt edző felkészítette a csapatot arra, hogy fizikálisan jóval erősebb az ellenfél, így esélyünk csakis a lerohanásokkal lehet. Ha ezt szisztematikusan tudják tartani, és fárasztják a vendégeket, akkor esélyesként léphetnek elő.

Az első félidőben nem találták a mieink a védekezés alapját, a 9. percben már hárommal mentek a mezőtúriak. Próbáltunk zárkózni, de a technikai hibák és a pontatlan befejezések nem ezt hozták. A játékrész vége felé közeledve sikerült ugyan egy gólra feljönni, a szünetre azonban – az időkérést követően – ismét kettővel ment az ellenfél.

Az öltözőben kapott instrukciók jót tettek a srácoknak, a 41. percre már a vezetést is átvették (19-17). Ezt követően a vendégek kapaszkodtak, fej fej mellett haladtak a csapatok (47. perc 21-21), majd egy jó szériával ismét nálunk volt az előny. Az utolsó öt percet az orosházi gárda taktikus játékkal hozta, ami a győzelmet is jelentette.

Sok technikai hibát vétettek a mieink, ziccereket hibáztak, amivel maguknak nehezítették meg a mérkőzést.

Bárány Zsolt edző: – Nagyon fontos volt, hogy az első találkozó számunkra pozitív eredményt hozzon, és ez a csapatnak önbizalmat tudjon nyújtani az új bajnokságban. Sok hibát vétettünk, ami a jövőben nem fog beleférni. A győzelemhez gratulálok a csapatnak!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.