Nagyot küzdött a csapat

fured_logoBalatonfüredi KSE — Orosházi FKSE-LINAMAR 30-27 (14-14)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Balatonfüred, 600 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki. Balatonfüred: Fazekas — Gábori, Kasparek 13, Győri 4, Kemény 3, Vasvári, Varsandán M. 2 (2). Cs.: Rózsavölgyi (kapus), Gerdán, Németh B. 3, Petrovski, Déver, Kancel, Debreczeni, Zdolik 4, Semenov 1. Vezetőedző: Csoknyai István. Orosháza: Herjeczki — Komporály 3, Ferenczi 5, Antal 1, Buday 1, Milas, Németh L. 3. Cs.: Miklós (kapus), Morva Z., Knezevic 7 (4), Oláh T. 1, Markoski, Pásztor M. 1, Levy, Radojevic 5, Tárkányi. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 4/4.

Jordovic mester szerint fiai készen álltak a nagy harcra és azt ígérte, hogy igyekeznek majd úgy játszani, hogy az utolsó percekig egyenrangú ellenfelei maradjanak a jó nevű, esélyesebb Balaton-parti gárdának.

Nos, az első percek történései nem igazolták vissza a szavait, mert a nyáron komoly változáson átesett zöld-sárgák mintha egy pillanatra megijedtek volna Zdolikéktól. Az első orosházi gól csak az 5. percben született meg Németh László révén. Azonban ahogy telt az idő, a hazaiak úgy igyekeztek meglépni, a 14. percben 15-10-nél Vladan Jordovic ki is kérte az idejét. Úgy festett, az instrukciók értő fülekre találtak, hiszen röpke két perc elteltével már a fürediek nyakán loholtak, köszönhetően elsősorban Ferenczi Botond akaratosságának. Az orosháziak többször is egyenlíthettek volna, de a még mindig nagyszerű egykori veszprémi klasszis, Fazekas Nándor rendre kifogott rajtuk. A lendületbe jövő vendégek azonban nem adták fel és Knezevic révén beérték Csoknyai István együttesét, a szünetre is egyenlő állásnál térhettek pihenőre.

A második félidőben felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. A 37. percben füredi Varsandán Milánt piros lappal kiállították. Az orosháziak többször is a vezetésért támadhattak, de Fazekas továbbra is ihletett formában védett. A vendégek Kasparekkel sem boldogultak, aki ontotta a gólokat. Az 52. percben még egyenlőt mutatott az eredményjelző, ám a hajrában előnybe került a Füred. Az utolsó percben egygólos hazai vezetésnél az egyenlítésért támadhatott az OFKSE, de a helyzet kimaradt, az ellenakcióból pedig a hazaiak betaláltak, sőt, a lefújás előtt még egyszer eredményesek voltak.

Hatalmas csatát, izgalmas, színvonalas találkozót láthatott a balatonfüredi közönség. Az orosházi együttes a mérkőzés első perceitől eltekintve mindvégig egyenrangú ellenfele volt a házigazdáknak, kis szerencsével akár fordítva is alakulhatott volna a találkozó kimenetele. Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak Jordovic mester tanítványai, s a látottak alapján bizakodva tekinthetnek a bajnokság elé.

Vladan Jordovic: — Harcos, szoros meccs volt, mindkét csapat jól játszott és a közönség is élvezetes mérkőzést láthatott. A csapat megmutatta, hogy jó kézilabdát játszik, s a látottak alapján akár pontot is szerezhettünk volna. Gratulálok csapatomnak a harcos játékhoz és a Balatonfürednek a győzelemhez.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.