Jól sikerült a bajnoki főpróba

ball_70Magyar junior válogatott — Orosházi FKSE-LINAMAR 26-31 (12-15)

Férfi kézilabda-mérkőzés, Balatonboglár, 200 néző. V.: Felhő, Öcsi. Orosháza: Herjeczki — Komporály 3, Ferenczi 3, Buday 1, Antal 1, Milas 2, Németh L. 4. Cs.: Miklós (kapus), Döme, Knezevic 5, Levy 4, Markoski 2, Morva, Oláh T. 1, Radojevic 1, Tárkányi 2. Edző: Vladan Jordovic. A junior válogatott legjobb góllövője: Győri 7.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1
.

Az NB I-es versenykiírás értelmében valamennyi első osztályú csapatnak meg kell mérkőznie a magyar junior válogatott gárdájával, így az OFKSE amolyan bajnoki főpróbaként tekinthetett a kedd esti találkozó elé. A Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémia új csarnokában lejátszott összecsapás eredménye ugyan a hivatalos bajnoki pontvadászatba nem számított bele, viszont kiváló erőfelmérő volt mindkét fél számára.

Komporály-találattal indult a találkozó, majd a folytatásban felváltva estek a gólok. A 10. percben 6-4-es, majd a 20. percben már 12-7-es orosházi előnyt mutatott az eredményjelző. Jó iramban kézilabdáztak a csapatok, lendületesen támadtak a juniorok, de az Orosháza is igen motiváltan, nagy bizonyítási vággyal harcolt, hiszen már nagyon várták a fiúk a találkozót és a közelgő bajnoki rajtot.

A második félidő elején kisebb hullámvölgybe kerültek a zöld-sárgák, az elhamarkodott támadásokat könnyen kapott gólok követték. Szerencsére sikerült hamar korrigálni a hibákat, a játékrész közepén pedig a frissen pályára lépő Levy jól szállt be a meccsbe, lendületet hozott a játékba, míg hátul Herjeczki kapus jó formában védte hálóját. Az Orosháza folyamatosan meg tudta őrizni megérdemelt 4-5 gólos előnyét a lefújásig.

A junior válogatott gyors, lendületes kézilabdázással, sok keresztmozgásos játékával néha okozott kisebb zavart a vendégek védelmében, ám az orosházi győzelem egy percig sem forgott veszélyben.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.