Sok edzéssel készülnek az átmeneti évre

baranyzs_01_smKézilabda NB I/B-s búcsúja után az NB II-be nevezték az Orosházi FKSE-LINAMAR U23-as alakulatát. A csapat messze nem azonos a tavalyival, az edzésmunka minősége és mennyisége azonban nem változott. Bárány Zsolt edző negyedik hetét tapossa együttesével, június 25-e óta van edzésben, amelynek csapatként nem lehetnek hosszú távú céljai, hiszen jövőre megszüntetik az U23-as korosztályt.

— A fő célunk az, hogy az NB I-es csapatunknak minél több játékost adhassunk, készítsünk fel a nagyobb feladatokra — fogalmazott Bárány Zsolt, aki az első két hétben heti szinten tizenöt (!), az utóbbi időszakban tíz edzést vezényelt. — Majdnem új csapatról beszélhetünk, hiszen a tavalyi NB I B-s alakulat nagy része már máshol játszik. Elég kevesen edzünk, éppen csak hogy megvagyunk, a keretet ifjúsági játékosokkal töltöttük fel. A huszonhárom éves korosztály miatt be vagyunk határolva, ezért nehéz újakat igazolni. Arra van ígéret, hogy néhány kettős igazolású fiatallal bővíthetjük a játékosállományt.

A négy hétbe már egy felkészülési mérkőzés is belefért, az edző szerint a Törökszentmiklós ellen komolyan helytálltak. Vannak még hiányosságok az összpontosítás, a társas kapcsolatok terén, no, és még össze is kell csiszolódni a játékosoknak, akik eddig a pályán nem nagyon ismerték egymást.

— Nyert a Törökszentmiklós, de mégis jó partnereknek bizonyultunk, a felkészülésbe beleillett a találkozó. A következő hetekben a törökszentmiklósi Székáccsal, a Kiskunfélegyházával és a Makóval meccselünk. A bajnokságban szeretnénk helytállni, de nincsenek vérmes reményeink, sok a nagyon fiatal. Azok játszanak majd, akik tavaly kevés szerephez jutottak.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.