Második hely a felkészülési tornán

kupa_02Második helyen végzett az Orosházi FKSE-LINAMAR férfi kézilabda-csapata a Balmazújvárosban szombaton befejeződött nemzetközi tornán. Vladan Jordovic együttese a Torda elleni győztes mérkőzést követően az Egerrel döntőzött és szenvedett vereséget.

Az orosháziak a Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK, a romániai AHC Potaissa Turda és az Eger részvételével hangolódtak a közelgő bajnokságra. A nyitó találkozót az Orosháza a román első ligás csapat ellen játszotta.

Jó iramú mérkőzést vívott egymással a két csapat, sokáig fej fej mellett haladtak. Az Orosháza ugyan egységes csapat benyomását keltette, ám sok hibával játszott, ziccereket, heteseket hibázott. Szünet után a 47. percben ugyan már 4 góllal vezetett a Torda, ám egy remek etapot produkálva az 50. percben Németh László kiegyenlített, majd a vezetést is megszerezte, s az utolsó percekben további fordulatok után Radojevic lőtte be az utolsó percben a döntőt érő győztes gólt.

Orosházi FKSE-LINAMAR — AHC Potaissa Turda (romániai) 28-27 (13-14)
Balmazújváros, 200 néző. V.: Medve, Nagy L. Orosháza: Miklós — Komporály 3, Ferenczi, Markoski 2, Milas 2, Morva Z. 1, Tárkányi 3. Cs.: Herjeczki (kapus), Buday 4, Knezevic 1, Antal 1, Oláh 1, Pásztor M. 1, Levy 1, Radojevic 5, Németh L. 3. Vezetőedző: Vladan Jordovic. A Turda legjobb dobója: Adomnicai 8.

balmaz_torna

A torna döntőjében lendületesen kezdett az Orosháza, 3-1-re elhúzott, de az Eger gyorsan megtalálta az OFKSE gyenge pontjait és kiegyenlített. A szünetig szorosan alakult a találkozó, egyik gárda sem tudott jelentős előnyt kiharcolni. A 2. félidő rosszul kezdődött a zöld-sárgák számára, hiszen Nivo Levy egy összecsapás során orrtörést szenvedett. A folytatás sem alakult szerencsésen, az Eger ezután átvette az irányítást, az orosháziak hibáit kihasználva fokozatosan elhúzott és előnyét a találkozó végéig megőrizte.

SBS Eger-Eszterházy — Orosházi FKSE-LINAMAR 24-18 (11-11)
Balmazújváros, 100 néző. V.: Medve, Nagy L.  Orosháza: Herjeczki — Pásztor M. 1, Oláh T. 2, Markoski 2, Milas 1, Morva Z. 2, Németh L. 2. Cs.: Miklós (kapus), Buday 1, Tárkányi 1, Németh G. 1, Radojevic 1, Szeitl, Levy, Döme, Knezevic 4. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Az Eger legjobb dobója: Antl 4.

További eredmények:
Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK – SBS Eger-Eszterházy 27-29 (15-13)
AHC Potaissa Turda – Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK 24-31 (11-15)

A torna végeredménye:
1. SBS Eger-Eszterházy
2. Orosházi FKSE-LINAMAR
3. Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK
4. AHC Potaissa Turda

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.