Újabb előrelépés – Bárány Zsolt is diplomát szerzett

baranyzs_01_smA klubunknál dolgozó szakemberek mindig is nagy hangsúlyt fektettek a képzésekre, a szakmai továbblépésre. A napokban hírt adtunk arról, kézilabda szakedző lett ifjúsági csapatunk trénere, Buday Dániel. Most itt a hír az újabb sikerről: diplomát szerzett Bárány Zsolt is.

Ahogy fogalmaz, együtt mentek végig az elmúlt két év sokszor nehéz, küzdelmekkel teli képzésén, de rögtön hozzáteszi, öröm van benne, hogy sikerrel vette az akadályt.

– A kézilabda szakedzői diploma megszerzése kétéves időtartamot ölel fel, és a szakdolgozat megvédésével zárul a vizsgákkal, dolgozatokkal, sok-sok tanulással járó sorozat. A szélső játékosok támadó szerepkörét elemeztem a szakdolgozatomban, az idei Európai-bajnokságon a francia és a spanyol csapatot vettem górcső alá. Nehéz két év van mögöttem, hiszen nem épp fiatal fejjel vágtam neki a képzésnek. Egyfajta megmérettetést is jelentett számomra, mennyit bírok még, hiszen sokat kellett tanulni, lelkiismeretes hozzáállással, mely végül meghozta gyümölcsét – emeli ki Bárány Zsolt.

sdfh

Bárány Zsolt is kiemelte a folyamatos szakmai képzés fontosságát (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

Kamatoztatni pedig bőven lesz hol, hiszen rövidesen indul a felkészülés NB II-es és utánpótlás gárdáinknál is. A tréner úgy fogalmaz, mindenki szeretne minél magasabb szintű edzői hivatást művelni, kihozva a legjobbat az utánpótlás területén is.

– Hálás vagyok, hogy részt vehettem a képzésen. Meglátjuk, mit hoz a jövő, bízom benne, a mindennapi munka során tudom majd kamatoztatni a tanultakat, mindazt, amit az elmúlt két év adott számomra szakmailag és emberileg. Jó volt találkozni egykori játékostársakkal, szakmai ismerősökkel, és feleleveníteni a kapcsolatokat – teszi hozzá Bárány Zsolt.

Kiemeli ő is – akárcsak hét eleji interjúnkban Buday Dániel – a folyamatos képzés fontosságát, hiszen legyen szó bármely területről, az ismereteket frissíteni szükséges.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.