Együtt a keret

recycle-logoA többi első osztályú klubhoz hasonlóan az OFKSE háza táján is nagy jövés-menés volt a 2015/16-os bajnoki szezon végeztével. Heten távoztak az NB I-es együttesből és ugyanennyi új igazolás érkezett. Minden poszton sikerült pótolni a távozókat, a változások következtében a légiósok száma is csökkent. Összefoglaljuk a legfontosabbakat.

Kapus pozícióban nem történt változás, ez év elején Herjeczki Balázs és Miklós Gergő is meghosszabbította szerződését, így a következő szezonban is a jól megszokott hálóőröket láthatjuk az orosházi kapuban.

Jobbszélen szintén változatlan maradt az együttes, Komporály Attila és Pásztor Máté játékára továbbra is számíthat Vladan Jordovic vezetőedző.

Jobbátlövő posztról távozott Emir Suhonjic, ő az olasz Merano csapatában folytatja, így csupán Németh Gábor maradt a tavalyi gárdából. Mellé érkezett Oláh Tamás a PLER együtteséből, valamint Székelyudvarhelyről Ferenczi Botond, aki 10 évvel ezelőtt – 19 évesen – már játszott az orosházi együttesben.

Irányító szerepkörben továbbra is a rutinos Buday Dániel az alapember, de egy éves kitérő után visszatér Orosházára Morva Zoltán is a Balmazújváros csapatától, valamint Marko Knezevic játékára is tovább számíthat a szakvezetés. Az orosházi nevelésű Varsandán Áron a Békés együttesében próbál szerencsét a következő szezonban, a védekező-specialista Berta Gábor pedig 16 Orosházán töltött év után visszavonult az aktív játéktól.

Talán a beálló poszton gyengült legtöbbet az OFKSE gárdája, de úgy tűnik, sikerült jó igazolásokkal szinten tartani ezt a kulcspozíciót. A távozó Milan Mazic és Igor Zabic pótlására a macedón válogatott Nikola Markoski és a mezőkövesdi Antal Szabolcs érkezett az egyedüli maradó fiatal Szeitl László mellé, de visszatért Csurgóról Orosházára a saját nevelésű Döme Szabolcs is, bár vélhetően ők ketten kevesebb szerepet kapnak majd a rutinos játékosok árnyékában.

A balátlövő helyéről is kulcsemberek távoztak – Matevz Cemas Svájcban, Stranigg János pedig Dániában folytatja -, de klubunknál maradt a két téli szünetben érkezett erősítés, Zoran Radojevic és Ivan Milas, akik tavasszal gyorsan bejátszották magukat a csapatba. Melléjük érkezik még az izraeli válogatott Nivo Levy, aki szintén hasznos tagja lehet a gárdának.

Balszélső poszton sem történt változás a keretben, januárban szerződést hosszabbított Németh László, mellette pedig Tárkányi Bence is rendelkezésére áll az orosházi együttesnek.

team

Mint Vajer Tamás elnök elmondta, természetesen számítanak az utánpótlásból felkerülő fiatalokra is. Lehetőséghez juthat kapus poszton Wagner Mihály, valamint a mezőnyben Sándor Balázs, Nagy Attila, Bella Csaba és Jancsó Nándor is, utóbbi játékos az előző szezonban megfordult már néhány alkalommal az NB I-es csapatban.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.