Így látták a pályáról – 5. rész

buday_tarkanyiJátékosainkat megszólaltató sorozatunk utolsó részéhez érkeztünk. Megtudhatjuk, hogyan értékeli a szezont csapatkapitányunk, Buday Dániel, és cikkünkből kiderül az is, miként vélekedik a felnőtt gárda teljesítményéről szélsőjátékosunk, Tárkányi Bence.

Buday Dániel:
– A tavalyi kemény évet – némi szerencsének is köszönhetően – nagy sikerrel zártuk, ennek fényében kezdtük az idei szezont is. A célunk az volt, hogy minimum hasonló, de talán még egy-két helyezéssel jobbat érjünk el. Jól is kezdtük a bajnokságot, sőt, a közepén és végén is volt egy-egy jó szakasz, azonban a közte lévő időszakokban sok probléma adódott és értékes pontokat veszítettünk. A szezon során kétszer kellett új csapatot, új játékrendszert kialakítani, ami nem egyszerű feladat, és sok sérülés is nehezítette a munkát. Összességében az idei szezon reálisnak mondható, maximum 1-2 hellyel végezhettünk volna előrébb. Ezekből a hibákból mindenkinek tanulni kell, és alaposan fel kell készülni a következő évre, amit főleg az új lebonyolítási rendszer nehezít majd. Mivel nincs rájátszás, a nem várt botlásokat sokkal nehezebb lesz kijavítani. Valamennyi játékos nevében köszönjük a munkát azoknak, akik a csapat körül dolgoznak, és a buzdítást lelkes szurkolóinknak.

Tárkányi Bence:
– Úgy gondolom, ez a szezon az egész csapat számára egy hullámvasúton való utazással ért fel. Sokszor voltunk fent, de sajnos a tavalyi bajnoksághoz képest inkább többször találtuk lent magunkat, és sajnos éppen hazai pályán maradtunk adósak szurkolóink előtt, akik végig buzdítottak és támogattak minket, amiért hálásak vagyunk nekik. Ősszel úgy kezdtünk, ahogy terveztük, de két meccs után a Vác elleni vereség megtörte a csapatot és rá kellett döbbenünk, hogy az idei bajnokság nagyon erős. A vetélytársak jól erősítettek, amíg nálunk az igazolások nem igazán váltak be, és sajnos sok sérülés is hátráltatott minket decemberig. Félévkor jöttek új játékosok, akik szépen lassan beilleszkedtek a játékrendszerbe. Ezután több szép eredmény volt, de még mindig javarészt idegenben arattunk sikert, és a sérülések ekkor is hátráltattak minket. Összességében ez egy nagyon kemény szezon volt, tele meglepetésekkel és sok kiegyenlített csatával, amiből le kell vonnunk a tanulságokat és fejlődni kell a következő évadra mindenkinek. Most már csak a pihenés maradt számunkra, hogy júliustól újult erővel és motivációval vágjunk bele az új idénybe.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.