U23: sokat fejlődtek a srácok

baranyzs_01_sm26 mérkőzés, 6 pont, a tabella utolsó helye. Ez volt a mérlege az NB I/B-s felnőtt bajnokságban szereplő U23-as gárdánknak az elmúlt szezonban. Kemény meccseket vívtak a srácok, és a végső eredmény ellenére trénerük úgy véli, sokat fejlődtek. Ezt többször láthattuk mi is hazai pályán, küzdeni tudásból nem volt hiány. Bárány Zsolt edző értékelte U23-as csapatunk teljesítményét.

– Szűk egy évvel ezelőtt kerültem a junior csapat élére. Nagy reményekkel, optimistán vágtam bele a munkába, de azért a realitást is próbáltam figyelembe venni. A nyári felkészülés úgy gondolom, jól sikerült, igaz, a létszámunk már akkor is szűkösnek bizonyult, látszott, hogy a belső pozíciókra kevesen leszünk. Dicséretére váljon a srácoknak, mindenki becsületesen „odatette” magát a munkába. A junior csapat, mint önálló egység létszámban, és tudásban is sok helyen nem ütötte meg a nagyon erős vetélytársakkal felálló NB I/B szintjét. Erősítésre szükségünk lett volna a felnőttcsapatból, azonban nem minden alkalommal tudtam őket „igénybe venni”. Az ificsapatból is fel-fel játszott néhány játékos, akik kezdték megízlelni az NB I/B-s légkört, ők a lehetőségüket igyekeztek maximálisan kihasználni. Úgy gondolom, nem okoztak csalódást. Persze bőven van még mit tanulniuk, de jó úton haladnak.

Bárány Zsolt szerint nagy lehetőségek rejtőztek a csapatban (Fotó: Tóth Emese)

Bárány Zsolt szerint nagy lehetőségek rejtőztek a csapatban (Fotó: Tóth Emese)

Gondot jelentetett a csapatot érintő sérüléshullám is, Bárány Zsolt szerint emellett a tapasztalatlanság is kiütközött még, de sokat dolgoztak ezen a szegmensen is. A tréner egy érdekes statisztikát is készített. Tudja, az első félidő eredményei alapján a csapat hogyan végzett volna?

Marko Knezevic 92 góljával a leggólerősebb volt (Fotó: Tóth Emese)

Marko Knezevic 12 meccsen szerzett 92 találatával a leggólerősebb volt (Fotó: Tóth Emese)

– A tényszerű eredményeink sajnos a bajnokságban nem mutatták meg, hogy ebben a kis csapatban igenis nagy potenciál rejtőzött. Nagyon sok olyan mérkőzésünk volt, ahol valóban vért izzadt az ellenfelünk, és csak 1, 2, 3 gólos győzelmet aratott. Nagyon sokat fejlődtek a srácok, de még ezt a szintet nem sikerült megütni. Általában az első félidőket átlag felett hoztuk és a második félidőre, annak is a végére fogytunk el. Csináltam egy statisztikát, melynek az alapja az, hogy az első félidő eredményei alapján a csapat hogyan végzett volna. Az eredmény megdöbbentő és elgondolkodtató. Eredetileg 26 mérkőzésből 6 pontot szereztünk, ez a 14. helyre lett elég. Az első félidei eredmények figyelembe vétele után pedig 26 mérkőzésből 20 pontot szerzett a csapat. Ez a kilencedik helyre lett volna elég. Tehát a lehetőségünk már ott volt, de még a tapasztalatlanságunk erősebbnek bizonyult. Összegezvén: én annak ellenére, hogy ez a csapat most alulmaradt a bajnokságban, mégis pozitívan értékelem ezt az évet, mert a fejlődés igenis megmutatkozott a srácokban, és ami ezt a legjobban bizonyítja, az ellenfeleinknek is sorra ez volt a véleménye velünk szemben. Abban bízom, hogy bárhogyan is alakuljon, az egyesület és a vezetés azon lesz, hogy az OFKSE utánpótlása megfelelő szinten tudjon működni, mint az elmúlt szezonban – hangsúlyozta Bárány Zsolt.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.