Buday Dániel: sokat léptünk előre

budaydani_ifi_1504Az ifjúsági csapat szezonjáról vélekedik így az edző, aki némi visszatekintést is nyújtva foglalta össze a legfontosabbakat, és vázolta fel a jövő terveit is.

A 10. helyen zárta a 2015/16-os szezont NB I-es ifjúsági csapatunk. A mérleg: 30 mérkőzés, 11 győzelem, 19 vereség, 913 dobott és 1021 kapott gól, ami összességében 22 pontot hozott a srácoknak. Buday Dániel edzőt kértük értékelésre.

– Harmadik éve, hogy az ifjúsági csapatot vezetem, és az idei év volt az első olyan, amikor már az előző években általam edzett és kiválasztott játékosokkal kezdhettem az idényt. Ráadásul egy évet már együtt tudtunk dolgozni, ismerték a filozófiámat és az elképzeléseimet. Kicsit kevés létszámmal indult meg az alapozás, de később kollégámmal, Pásztor Istvánnal egyeztetve már láttam azt a keretet, amely a bajnokságban helyt tud állni.

Egyénileg és csapatszinten is sokat lépett előre a gárda (Fotó: Rajki Judit - OrosCafé.hu)

Egyénileg és csapatszinten is sokat lépett előre a gárda (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

A csapat sokat fejlődött, ezt láthattuk a hazai mérkőzések során, és a szakember véleménye is ezt támasztja alá.

– Véleményem szerint és a visszajelzések alapján is egyénileg és csapatszinten is sokat léptünk előre. Bár a helyezésünk önmagában nem tűnik kiugróan nagy eredménynek, de ebben az évben volt először, hogy 2-3 mérkőzés kivételével a legjobbak ellen is komoly meccset tudtunk játszani. Sajnos hátráltattak minket hosszabb sérülések is, de úgy gondolom, aki a korosztályból kiöregszik, az megfelelő taktikai, technikai képzettséggel folytathatja karrierjét.

Novák Bence (x) 196 góljával csapata legeredményesebbjének bizonyult (Fotó: Rajki Judit - OrosCafé.hu)

Novák Bence (2) 196 góljával csapata legeredményesebbjének bizonyult (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

A keretben több változás is lesz, de a csapat magja már megvan, és megvannak a tervek is a felkészülési időszakra.

– Nyáron az erőnléti munkára kell fokozott hangsúlyt fektetniük, a 2016/17-es bajnoki szezonra pedig a csapatom összetételét 90%-ban látom. Az alapozás ideje alatt eddig is mindent megkaptunk, amire szükségünk volt, a létesítmények és az eszközök is rendelkezésünkre álltak. Maga a város és az itteni atmoszféra alkalmas arra, hogy sikeres alapozást végezzünk. Tervezünk, amennyiben a lehetőségek engedik, vagy egy pár napos edzőtábort, vagy egy komoly felkészülési tornán való részvételt – tette hozzá Buday Dániel edző.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.