Élre ugrott az Orosháza

balmaz_02Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK–Orosházi FKSE-LINAMAR 21–26 (10–12)

Balmazújváros, 700 néző. V: Bán, Szloska. Balmazújváros: PAUL – Balda 2, Morva 2, Hanták 2, Simovic 1, Lazic, Kekezovic 3. Cs: Pajkó (kapus), Temesvári, Korsós, István, PÉREZ 2, Balázs 1, Tomic, OLÁH G. 5 (2), Vranac 3. Edző: Füzesi Ferenc. Orosháza: MIKLÓS – KOMPORÁLY 5, Suhonjic 1, Milas, Radojevic 2, MAZIC 3, Németh L. 3. Cs: Herjeczki (kapus), STRANIGG 3, KNEZEVIC 6 (5), Cemas 1, Varsandán 2, Pásztor M., Németh G., Berta, Szeitl. Edző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 8/5.

Igazi rangadóra, nagy küzdelemre volt kilátás a szombat esti találkozón, hiszen a házigazda Balmazújváros az alsóházi tabella éléről, a vendég Orosháza pedig két ponttal lemaradva a második helyről várhatta a kezdő sípszót. A zöld-sárgák győzelme esetén akár helyet is cserélhetett volna a két csapat, ám Jordovic mester dolgát nehezítette, hogy több alapemberét – így Budayt, Zabicot és Tárkányit – sérülés miatt kénytelen volt nélkülözni. Ráadásul nem volt nyerő szériában az orosházi együttes, hiszen két legutóbbi mérkőzésén vesztesen hagyta el a küzdőteret. Igaz, a Balmaz is egy kiadós pofonba szaladt bele szerdán a Gyöngyös ellen…

Gyors gólváltást követően Miklós Gergő már az első percekben jól mutatkozott be: védte Oláh büntetőjét. Nem remekelt viszont a másik oldalon Knezevic, az ő hétméterese is kimaradt. Keményen védekezett mindkét csapat, jöttek is sorra a büntetők. A következőt Oláh már értékesítette, ám a túloldalon Milas betlizett, majd nem sokkal később Németh László hetese is a kapufán csattant. Csak annak köszönhető, hogy a három kihagyott hétméteres nem bosszulta meg magát, hogy a hazaiak is hibát hibára halmoztak támadásban, így 25 percig egyik gárda sem tudott komolyabb előnyre szert tenni. A félidő végén aztán a jobban koncentráló orosháziak két- majd három gólos vezetést is szereztek, az utolsó percben Balda Ákos kínai figurából lőtt találata állította be a félidei eredményt.

A hazai csapat sokáig csak kereste a labdát (Fotó: Matey István - HAON.hu)

A hazai csapat sokáig csak kereste a labdát (Fotó: Matey István – HAON.hu)

A folytatásban egy megállíthatatlan Orosháza futott ki a pályára. Sorra születtek a vendégek szebbnél szebb találatai, Miklós Gergő ziccereket védett, a házigazdák pedig 10 és fél percig nem lőttek gólt, legtöbbször csak keresék a labdát. Ekkor Hanták törte meg a kínos balmazújvárosi gólcsendet, de ekkor már hét gólos orosházi előny állt az eredményjelzőn. Knezevic immár biztos kézzel értékesítette a büntetőket, Miklós továbbra is ihletett formában védett, a szélen pedig Komporály jeleskedett a gólszerzésben. A jó helyzetkihasználáshoz hátul remek védekezés társult, így már kilenccel is vezetett az OFKSE. A végére kissé lazult a szorítás, így a hazaiak tudtak faragni hátrányukon, de ekkor már nem forgott veszélyben az orosházi győzelem.

A szerdai hazai fiaskó után egy másik Orosházát láthatott a közönség. Dinamikusan játszva, több jó egyéni teljesítményt felmutatva megérdemelten győzött a vendég együttes az enerváltnak tűnő házigazdák ellenében.

Füzesi Ferenc: – Fatális mérkőzés! Nem sikerült semmi, amit elterveztünk, sőt az sem, amit nem. Se támadásban, se védekezésben nem sikerült megvalósítanunk, amit szerettünk volna.

Vladan Jordovic: – Szemmel látható, hogy ebben a bajnokságban, ebben a szezonban sokkal jobban játszunk idegenben, sokkal több pontot szerzünk, mint otthon. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy rosszul kezeljük a hazai pálya nyomását. A mai mérkőzés a csapat sikere volt, néhány meghatározó játékos nélkül érkeztünk, de így is sikerült nagyon jó játékkal győznünk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.