Nem sikerült a szép búcsú

komloOrosházi FKSE-LINAMAR – Sport36-Komló 25-28 (12-15)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, rájátszás a 7-14. helyért. Orosháza, 350 néző. Vezette: Hargitai, Markó. Orosháza: HERJECZKI – Pásztor 1, Németh 2, Zabic 3, Milas 3, Stranigg, Németh 2. Csere: Miklós (kapus), KNEZEVIC 9, Radojevic, MAZIC 5, Varsandán Á., Komporály, Berta, Suhonjic.  Vezetőedző: Vladan Jordovic. Komló: GRANIC – SZANAD 8, Szemikov 3, Szőllösi 3, Nagy 1, Jerkovic 3, MARKOVIC 7. Csere: Selymes (kapus), Trkulja 3, Sebestyén, Sunajko, Marcsek.  Vezetőedző: Kilvinger Bálint.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 3/3.

Az orosházi csapat az alsóházi tabella 5. helyezettjét, a Komló együttesét fogadta, akiknek a bent maradáshoz nagyon kellettek a pontok. A vendégek így is álltak hozzá a mérkőzésehez.

A 2015/2016-os bajnokság utolsó hazai meccsét játszotta az OFKSE. A mérkőzés előtt búcsúztatták el Berta Gábort, aki 1999-ben érkezett Orosházára még korosztályos játékosként, és azóta csak zöld-sárga színekben játszott a hazai bajnokságokban.

Több kihagyott helyzettel és néhány Herjeczki-védéssel kezdődött a mérkőzés, mindössze egy gól esett az első öt percben, az is a mienk volt. Nagyon jól működött a hazai csapat hatosfala, de sajnos elöl nem klappolt minden. Kapufákat lőttünk, illetve több technikai hiba is becsúszott. Ennek ellenére több fantázia volt az orosházi támadásokban, ha felállt védelem ellen tudtunk játszani, a vendég védők szinte azt sem tudták, merre vannak arccal. De sajnos nagyon sok volt a technikai hibánk is, amit a villámgyors komlói szélsők azonnal büntettek. Az első negyedóra után hibáinkat kihasználva átvette a vezetést a Komló. Jordovic mester a 16. percben 4-7-nél kért időt. Háromnál nagyobb különbséget a komlóiak nem tudtak kialakítani, de a félidő végéig megmaradt a hazaiak pontatlan játéka. Egy sokatmondó adat: az első 20 percben lőttünk 5 kapufát, az ellenfél pedig szerzett 5 indításgólt.

A zöld-sárga Orosháza vereséggel búcsúzott közönségétől (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A zöld-sárga Orosháza vereséggel búcsúzott közönségétől (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Hazai góllal kezdődött a második félidő, a nagyszerűen játszó Knezevic a 7. gólját szerezte a 31. percben. Sajnos továbbra is sok volt a technikai hiba, a két komlói szélső pedig lubickolt. Amikor egy kicsit rendeztük a sorokat, akkor tudtunk jól játszani, erre példa, hogy a 36. percben 2 gólt lőttünk emberhátrányból. Nagy küzdelem volt, sokszor a durvaságig kemény volt a csapatok védekezése. Az 51. percben 24-23-nál átvettük a vezetést, azonnal emberhátrányba kerültünk, de így is betaláltak a fiúk. Sajnos a vezetést nem tudták megtartani, három támadásunk is gól nélkül ért véget, mellé vagy fölé lőtték a labdát. A hajrában újra komlói előnyt regisztrálhattunk. 80 másodperccel a vége előtt, 25-26-os állásnál támadhattunk az egyenlítésért, de a komlói kapus kevés bravúrjainak egyikét éppen itt mutatta be. Az utolsó másodpercekben a meccs képéhez hűen két lerohanás góllal biztosította be győzelmét a Komló.

Vladan Jordovic: – Sajnálom, hogy nem sikerült a hazai közönségtől szépen búcsúzni. De a sérülésből visszatért játékosok még nincsenek formában, a többiekre pedig túl nagy teher hárult.

Kilvinger Bálint: – Ilyenkor a bajnokság végén már sokszor csak az akarat dönt, és úgy érzem, ma este ebben mi voltunk jobbak.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.