Nem sikerült fordítani

pler-bp_logoPLER-Budapest – Orosházi FKSE-LINAMAR 24–22 (15–10)

Lőrinci Sportcsarnok, 318 néző. V: Bonifert, Oláh. PLER: Kránitz – Bujdosó 2, Leimeter 4, Benmiloud 2, Lókodi 6, Radjenovic 8 (5), Kocsi. Csere: Tóth N. (kapus), Bakos 1, Oláh, Nagy Sz. 1, Tóth P., Vizler, Sinkovits, Mikita, Farkas. Edző: Hutvágner István. Orosháza: Miklós – Pásztor M., Zabic 4, Németh G. 3, Milas 3, Radojevic 1, Németh L. Csere: Herjeczki (kapus), Buday 4 (2), Stranigg 3, Komporály 1, Suhonjic 1, Varsandán Á. 1, Mazic 1, Berta, Szeitl. Edző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 3/3.

Jó sorozatban volt a találkozó előtt az Orosháza, az elmúlt fordulókban sorozatban háromszor hagyták el győztesen a pályát Budayék, ám a kiesés ellen küzdő PLER otthonában nem mehettek biztosra a vendégek, nagy küzdelemre volt kilátás a Lőrinci Sportcsanokban.

Jól kezdett a hazai gárda, Benmiloud góljával, majd Radjenovic büntetőjével a 4. percben már 2-0-ra vezettek a fővárosiak. Gyenge játék, sok-sok eladott labda jellemezte a vendégek teljesítményét. A 7. percben 5-1-re vitt a PLER, az időkérés sem sokat segített az Orosházán. Erőtlen támadások, szellős védelem, negyedóra elteltével már 9-3 állt az eredményjelzőn. Az orosházi nevelésű kapus, Kránitz Zoltán nemes egyszerűséggel lehúzta a rolót, a szerencse sem állt a zöld-sárgák mellé, no és a játékvezetők sem könnyítették meg túlságosan a vendég csapat dolgát. Radjenovic időn túli hétméteresből állította be a 15-10-es félidei eredményt.

A mérkőzés előtt még bizakodóak voltak a fiúk...

A mérkőzés előtt még bizakodóak voltak a fiúk…

Szünet után tovább tartott a nyomasztó hazai fölény, és bár az orosháziak jóval összeszedettebben, fegyelmezettebben játszottak, sokáig nem tudtak csökkenteni a négy-öt gólos hátrányon. Jó tíz perc elteltével aztán sikerült faragni a különbségen, ekkor már csak hárommal vezetett a PLER, ám valahányszor még közelebb férkőzhetett volna ellenfeléhez az Orosháza, azoknak mindig volt annyi a tarsolyukban, hogy megőrizzék megnyugtató előnyüket. Jól küzdött a zöld-sárga együttes, ám néhány apró hiba elég volt ahhoz, hogy a végjátékban elszálljanak a pontszerzési remények. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Bonifert-Oláh játékvezetői páros sem élete formáját nyújtotta ezen a találkozón, több döntésük erősen befolyásolta a játék menetét.

Természetesen nem csupán a külső körülmények nehezítették meg az Orosháza dolgát, de halovány első félidei teljesítményével önmagának tette nehézzé a mérkőzést a Jordovic-legénység, ami végül értékes pontokba került.

Hutvágner István: — Nagyon kellett ez a győzelem ahhoz, hogy életben maradjanak reményeink.

Vladan Jordovic: — A hazai csapat nagyon harcosan, keményen játszott, ahogyan azt vártuk is. Az első félidőben nem a legjobban alkalmazkodtunk ehhez a játékhoz. A második játékrészben sokkal jobban küzdöttünk, de ahhoz, hogy fordítsunk, tökéletesen kellett volna játszanunk, ez sajnos nem minden fázisban sikerült.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.