Vajer Tamás: sporttal a városért

vajertomi_15_smOrosháza településalapításának évfordulója alkalmából idén tizenkilenc elismerést adtak át, olyan személyeknek, akik munkájukkal, eredményeikkel öregbítették a város hírnevét. Az Orosházi Férfi Kézilabda Sport Egyesület elnöke, Vajer Tamás is díjazott – a likefestoon.com írása.

A hagyományokhoz híven az idei évben is díjazták a településért hathatósan tevő személyeket, akik alázatos munkájukkal példát mutathatnak. Orosháza Város Sportjáért elismerésben négy sportembert, sportvezetőt emeltek ki április 23-án az orosházi evangélikus templomban tartott ünnepségen. A rangos városi elismerés Vajer Tamást, az OFKSE elnökét is megillette.

– Közel húsz éve élek Orosházán, a kitüntetés természetesen felemelő érzés. Játékosként, edzőként, vezetőként mindig a játék szeretete motivált, az eredmények által pedig adni tudunk a városnak. A közelmúltbéli eredmények közül szívesen emlékszem vissza a nemzetközi kupaszereplésünkre, ezzel feltehettük a település kézilabdáját az európai térképre. Büszkeséggel tölt el, hiszen egy kisváros sportéletében ez nagy eredmény, továbbá az ország kézilabdájának is hoztunk pontokat a ranglistán. Emellett a tavalyi évi felsőházba jutás is örökre emlékezetes marad, hiszen nagyon erős volt és jelenleg is az a mezőny, megkockáztatom, a magyar bajnokság az európai top háromban szerepel – nyilatkozta Vajer Tamás, az OFKSE elnöke, aki hozzátette, a sport számára egyenlő az élettel, a gyerekek, játékosok sikeréből, eredményes szerepléséből tud erőt meríteni az újabb kihívások fogadására is.

A férfi kézilabdások idén is az első osztályban képviselik a várost, a jelen játékosain túl azonban a jövő generációjára is nagy hangsúlyt fektetnek, hiszen Orosházáról és a környező településekről több mint háromszáz gyermek pattogtatja a labdát a klub színeiben. Az OFKSE és elnöke komoly munkát fektet az utánpótlás-nevelésbe, hiszen kitűzött cél, minél több gyermekkel megszerettetni a sportot, a sportágat, és ezáltal egészséges életmódra nevelni őket.

Betkó Tamás Dávid

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.