Váratlan hazai vereség

gyongyos_logo_smOrosházi FKSE-LINAMAR — B. Braun Gyöngyös 25-28 (16-14)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Rájátszás a 7-14. helyért. Orosháza, 350 néző. V.: Herczeg, Südi. Orosháza: Herjeczki — Pásztor M. 1, Németh G. 2, Zabic 4, Milas 4, Radojevic 3, Németh L. Cs.: Miklós (kapus), Buday 1, Szeitl, Stranigg 4, Knezevic 2 (2), Suhonjic 1, Varsandán, Mazic 2, Tárkányi 1. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Gyöngyös: Tamási — Ménfői, Becirovic, Koller, Oliveira 3, Bali 4, Kovacsics. Cs.: HUDÁK (kapus), SÁNDOR Á. 5, Jovetic, Nagy B. 6 (5), Debreczeni 1, Marczinkó 6, Mester 1, Savo 1, Szalafai, Juhász K. 1. Vezetőedző: Debre Viktor.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 6/5.

Az alsóházi tabella második helyén álló, 15 pontos OFKSE a 11 pontos Gyöngyös csapatát fogadta szombaton este az Eötvös csarnokban. A két gárda elmúlt néhány heti formája alapján hazai győzelemre készültek az orosházi szurkolók. Sajnos nem lett igazuk.

Hazai góllal kezdődött a mérkőzés és mindjárt az elején támadás/védekezésben Debre Viktor kettős cserét hajtott végre. Így igen szorosan alakult a találkozó első 10 perce, döntetlen környékén mozogtak a csapatok (10. perc 5-4). Bár több kapura lövést is elhibáztunk, mégis tartottuk ezt az eredményt, sőt jó védekezéssel emberhátrányt is kihoztunk 0-0-ra.

A félidő felétől még jobban kezdett zárni a kilépős hatos fal, úgyhogy a 18. percben Debre Viktor időt is kért, de ezzel sem sok változást ért el csapata játékában. A 20.-tól  a 23. percig háromra növelte előnyét a hazai gárda, kontroll alatt tartva ebben a periódusban a mérkőzést. A cserék jól szálltak be, mindenki hozzátett a csapat játékához, aki csak beállt, így a félidőben is mi vezettünk két góllal, 16-14-re.

A Gyöngyös megérdemelten vitte le Orosházáról a két pontot. (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Gyöngyös megérdemelten vitte le Orosházáról a két pontot. (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Egy-egy kihagyott helyzettel kezdődött a második játékrész, de látszott a Gyöngyösön, hogy a szünetben Debre Viktor megmosta a fejüket, nagyon haraptak a vendégcsapat játékosai. A kapuban Hudák Henrik is belejött a védésbe, több lövésünket, illetve ziccerünket hárította. A félidő 9. percére a szünetbeli plusz kettőből mínusz kettő lett. Marczinkó nagy sorozatot mutatott be, többször egymás után be tudta venni az orosházi kaput.

A 39. percben Jordovic mester időt kért, amely után visszaküldte kezdőcsapatát a pályára, de így is öt perces gólcsend következett az orosháziak játékában. A harmincötödik percben 17-17 volt, a negyvenedikben pedig 17-19 volt az eredmény. Ezután tudtuk csak megszerezni a 18. gólunkat.

A második félidő elsőnegyed óráját 9-4-re nyerte a vendég gyöngyösi csapat, ráadásul elkezdtünk támadásban is bizonytalankodni, egymás után jöttek az elkapkodott, illetve előkészítetlen lövések, amelyeket vagy Hudák hatástalanított vagy elkerülték a vendégek kapuját. Az ötvenedik perc után mintha kezdtünk volna éledezni, de ez sajnos szalmalángnak bizonyult, így aztán a második félidei jobb védekezésével és hatékonyabb támadásával a Gyöngyös megérdemelten vitte le Orosházáról a két pontot.

Vladan Jordovic: – Elöl a második félidőben sorra rossz döntéseket hoztunk és azok, akik a Balmazújváros, illetve a Komló ellen kimagasló teljesítményükkel vitték a csapatot, most gyengén szerepeltek.

Debre Viktor: – Ha az első félidőben 14 gólt tudunk lőni és 16-ot kapunk, akkor egyértelműen a védekezéssel van baj. Erre hívtam fel a csapat figyelmét nyomatékosan a szünetben.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.