Létfontosságú győzelem a fővárosban

pler-bp_logoPLER-Budapest – Orosházi FKSE-LINAMAR 19–22 (10–13)

K&H liga bajnoki férfi kézilabda-mérkőzés, Lőrinci Sportcsarnok, 345 néző. V: Medve, Nagy L. PLER: Kránitz – Bujdosó 1 (1), Leimeter 1, Lókodi 5, Benmiloud, Mikita 1, Radjenovic. Csere: Tóth N. (kapus), Bakos 2, Kocsi 3, Tóth P., Oláh 3, Laurencz, Bohács 1, Sinkovits 2, Nagy Sz. Edző: Hutvágner István. Orosháza: MIKLÓS – Komporály, Németh G., ZABIC 4, Buday 3 (2), Cemas 3, Tárkányi. Csere: Herjeczki (kapus), Szeitl, Knezevic, Berta, Suhonjic 2, Pásztor 1, Radojevic 2, Németh L., MILAS 7. Edző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 3/2
.

Az alsóház rendkívül kiélezett mezőnyében minden pontnak hatalmas jelentősége van – ennek jegyében készült az orosházi együttes a szerda esti budapesti mérkőzésre. Stranigg János és a derékfájdalommal bajlódó Mazic hiányzott ugyan Vladan Jordovic csapatából, ám a vendégek mestere bizakodva tekintett az összecsapás elé.

Cemas gólja nyitotta a találkozót, amire gyorsan válaszoltak a házigazdák. A tét rányomta bélyegét a játékra, mindkét gárda sokat hibázott, számos helyzetet puskáztak el a csapatok. A 7. percben még csak 2-2 állt az eredményjelzőn, a folytatásban pedig Lókodi és Milas gólpárbaja szórakoztatta a közönséget, míg az orosházi kapuban Miklós parádézott. A 13. percben Zabic találatával megszerezte a vezetést a vendég együttes (4-5), majd következett Milas és ismét Zabic (4-7). Hutvágner edző ekkor elérkezettnek látta a pillanatot az időkérésre, ami sikeresnek tűnt, mivel csapata nemsokára kiegyenlített (18. p.: 7-7). Innentől fej fej mellett haladtak a csapatok, ám az első játékrész finisében ismét belehúzott az Orosháza, az utolsó percben pedig a nagy kedvvel játszó Milas bombájával már néggyel is vezettek a vendégek (9-13).

Az öröm pillanatai

Az öröm pillanatai

Két gyors hazai góllal kezdődött a második félidő, egy gólra zárkózott a PLER, de míg Buday biztos kézzel értékesített büntetőjével ismét nőtt az orosházi előny, a másik oldalon két hétméterest is kihagytak a hazaiak. Kiélezett küzdelem, kemény játék folyt a pályán, de az OFKSE tartani tudta két-három gólos előnyét, a kapuban pedig Miklós Gergő továbbra is remek teljesítménnyel rukkolt elő. A 43. percben Pásztor Máté találatával megint négy gólra hízott a vendégek előnye (15-19). Ivan Milas megállíthatatlannak tűnt ezen az estén, duplájával már öttel is vezetett az Orosháza (52. p.: 16-21). A mérkőzés hajrájában még a hazai Kocsi talált kétszer a kissé görcsössé váló zöld-sárgák kapujába, beállítva ezzel a 19-22-es végeredményt.

Az orosházi együttes harcosan, okos játékkal, több kiváló egyéni teljesítménnyel szerezte meg a rájátszás szempontjából nagyon fontos két pontot a PLER otthonában.

Vladan Jordovic: — Gratulálok mindenkinek, az egész csapatnak a győzelemhez. Nagyon harcosan, okos támadásokat vezetve szereztük meg az igen fontos két pontot. Az utolsó tíz percben nagyon görcsösen játszott a csapatom, amit az elmúlt fordulók balszerencsés kimenetelű mérkőzései okozhattak.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.