Küzdelmes döntetlen a Füred ellen

fured_logoOrosházi FKSE-LINAMAR – Balatonfüredi KSE 23-23 (15-13)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok. V.: Hargitai, Markó. Orosháza: HERJECZKI – Komporály 1, ZABIC 4, NÉMETH G. 2, Mazic 1, Tárkányi 1, MILAS 6. Cs.: Miklós (kapus), BUDAY 6, Szeitl, Knezevic, Suhonjic 1, Cemas, Varsandán, Pásztor, Radojevic 1. Edző: Vladan Jordovic. Balatonfüred: FAZEKAS – Bóka, Bánhidi 2, Szöllősi 6, Ligetvári 4, Gábori 1, Kasparek 2. Cs.: Rózsavölgyi (kapus), Gerdán, Németh, Győri, Törteli, Gyene, Vasvári, Zdolik 5, Kemény 3. Edző: Csoknyai István.
Kiállítások: 6 perc ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/4 ill. 2/1.

Egyenlő erők küzdelmét hozta az első néhány perc, gólra gól játék zajlott a pályán. Jól védekeztünk, a Füred türelmesen támadott. A két újoncunk Milas és Zabic jól mutatkoztak be, az első öt percben két, illetve egy gólt jegyeztek. Az első kétperces kiállítást mi kaptuk, ennek ellenére az 5. percben döntetlen volt még mindig a mérkőzés állása (5-5).

Hatalmas küzdelem zajlott a pályán, és tényleg, egyik csapat sem tudott a másik fölé nőni. A 16. percben kettős emberelőnybe kerültünk, aminek a következményeként a 17. percre már kétgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (10-8). 21. percben 12-9-es hazai vezetésnél Csoknyai István időt kért, az időkérésben pedig átszervezte teljesen a csapatát, Bánhidit visszahozta, Zdolik, Gyene, Szöllősi… és a többiek – a legjobb csapatát küldte pályára Csoknyai mester.

A támadásban gyakran megtaláltuk a beállót, gyorsak voltak a támadásaink, de hiába dolgoztuk ki a helyzeteket, a befejezéseknél sok hibát ejtettünk. Még ennek ellenére is két-három gólos vezetés jellemezte a játékrész hajráját. A félidő végén feljött a vendégcsapat, de Tárkányi utolsó másodperces találatával, két gólos előnnyel mehettünk szünetre.

160207_OFKSE_Balatonfured_RJ_001-1024x648

Buday révén hétméteres góllal kezdődött a második félidő, majd tovább tartott a két csapat fej fej melletti küzdelme. Ha nem a sokszoros válogatott Fazekas Nándi áll a füredi kapuban, akkor nem így alakul a meccs, akkor sokkal többel vezetünk. Azt is észre lehetett venni, hogy amikor Csoknyai pihentette a beálló Bánhidit, akkor nélküle sokkal gyengébb lett a Füred támadójátéka.

Sajnos a második félidőben ahogy előrehaladt az idő, továbbra is sok ziccert elrontottunk, tehát az, hogy a 45. percben 20-18-ra vezetünk az egy szép dolog, de lehetett volna nyugodtan 23 is. Óriási volt a hazai csapatnál a lelkesedés, az akarat, de sajnos hibákkal párosult. A 49. percre egyenlített a Füred, jöttek a Fazekas bravúrok sorban, az 53. percben 21-21-nél kért időt Jordovic mester. Hallatlan izgalmak jellemezték a hajrát, ugyanis továbbra sem tudott egyik csapat sem fölénybe kerülni a másikkal szemben.

Az utolsó rohamok előtt, az 56. percben még mindig 21-21-nél, Csoknyai is kikérte az utolsó idejét, és megpróbált győztes taktikát felvázolni a fiainak. Nem sikerült! Mert bár Szöllősi betalált, de nálunk Mazic Milan is a legjobb pillanatban szerezte azt az egyetlen gólt, amit lőtt a mérkőzésen. Ha a támadásban elkövetett hibákat, és Fazekas Nándi bravúrjait is számba vesszük, akkor mondhatjuk azt, hogy igazságos döntetlen született.

Vladan Jordovic: – Három új igazolásunkat kell beépíteni a csapatba, ráadásul úgy, hogy Stranigg sérülése miatt ismét át kell szervezni a védelmet is. Nagyon sokat fogunk dolgozni! A kupameccshez képest már sokkal jobb volt a társaság, de lesz ez még jobb is, ezen dolgozunk.

Csoknyai István: – Vétettünk hibákat védekezésben és támadásban is. A felsőházba, ahová már bejutott a csapat, ennél jóval jobb játékra lesz majd szükség, sokat kell még dolgoznunk, és javítani a hibákat. Gratulálok az orosházi csapatnak, gondoltam, hogy tanulni fog a Mezőkövesd elleni hibákból.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.