Csoknyai: észnél kell lennünk

csoknyai_16Vasárnap 18:15-kor az Orosháza otthonában kezdi meg a 2016-os esztendőt a Balatonfüredi KSE a kézilabda NB I-ben. Csoknyai István edző a veol.hu oldalának nyilatkozott a mérkőzés előtt.

– Jól zártuk a 2015-ös évet, hatból hat meccset nyertünk, s ezzel biztosítottuk helyünket a felsőházi rájátszásban. Matematikailag még visszaeshetünk, de a hátralévő hat alapszakasz-találkozón nyilván nem maradunk pont nélkül. Lesznek kemény összecsapások, rangadók, a célunk az, hogy minél többet megnyerjünk közülük – reagált érdeklődésünkre Csoknyai István.

A BKSE vezetőedzője hozzátette, fontos volt a novemberi-decemberi jó szereplés, mert így nyugodtan játszhatnak és építkezhetnek a folytatásban.

Zdolik Bence nem teljesen egészséges, de úgy tűnik, a fiatal átlövő bevethető állapotban van (Fotó: Penovác Károly)

Zdolik Bence nem teljesen egészséges, de úgy tűnik, a fiatal átlövő bevethető állapotban van
(Fotó: Penovác Károly)

A téli bajnoki szünetben a fáradásos törést szenvedő Mihail Petrovski mellett Bánhidi Bence hiányzott huzamosabb ideig a csapatból. Mint ismeretes, az ifjú beálló, aki nyártól a Szeged játékosa, az Európa-bajnokságon járt a magyar válogatottal. Csoknyai István szerint a fiatal játékos jó fizikai állapotban van, s lelkileg sem megviselt a nemzeti együttes leszereplése miatt.

– A keret újoncai, fiataljai közül ő volt az egyetlen, aki képes volt hozni az elvárt teljesítményt, mi is számítunk a jó formájára tavasszal. Sajnos Petrovski mellett Zdolik Bence sem teljesen egészséges, ő tavalyi sérülésével küszködik. Az elmúlt hetekben sokat dolgoztunk, jó munkát végeztünk – fogalmazott a szakember, aki a vasárnapi találkozóval kapcsolatban kiemelte: győzni utaznak Orosházára. – Ellenfelünk szerdán kikapott a Magyar Kupában (hazai pályán két góllal maradt alul a Mezőkövesd ellen – a szerk.), ami alaposan meglepett. Három új légióst igazoltak, jó játékosok, de látszik, hogy még nincs összegyúrva a csapatuk. A bajnokságban is rossz pozícióban vannak, akár még a kiesés szele is megcsaphatja őket, igaz, játékosállományuk erőssége ezt nem indokolja. Összességében hiba lenne, ha megtévesztene minket a hazaiak gyengébb formája. Észnél kell lennünk, tudjuk, milyen nehéz Orosházán játszani, ráadásul vetélytársunk biztosan javítani szeretne – fogalmazott a fürediek edzője.

A BKSE jelenleg harmadik az NB I-ben, az orosháziak a tizedik helyen állnak. A Balaton-partiak a bajnoki küzdelem mellett a kupában is érdekeltek, február 17-én a Csurgói KK otthonában harcolnak meg a négyes döntőbe kerülésért. A helyzet érdekes, mert a derbit eredetileg február 3-án rendezték volna, ám a csurgóiak egyoldalú kérésére halasztottak. Érdekesség, hogy a két csapat tíz nappal később a bajnokságban is összeméri tudását.

Horváth Gábor

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.